https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Mladinsko društvo Černelavci: Mladina, ki je pričela uresničevati svoje sanje

Černelavci, 3.12.2016  

V projektu Pomurske novice predstavljamo Mladinsko društvo Černelavci, ki so v svojem kratkem obstoju uspešno predstavili s svojimi projekti na področju kulture, športa in zabave.

V letošnjem letu je na območju Murske Sobote zapihal nov mladostniški veter. Veter, poln energije prihaja iz Černelavcev, kjer so v oktobru 2015 ustanovili Mladinsko društvo Černelavci. "Mladinsko dogajanje je bilo v Černelavcih pasivno zadnjih nekaj let. Mladi se sploh nismo poznali med seboj. Drug drugemu smo bili tujci. Vendar se je našla skupina posameznikov, ki so se odločili, da vzamejo stvari v svoje roke in zaženejo novo mladinsko organizacijo v Prekmurju," se spominjajo začetkov svojega delovanja.

Začetki so bili težki tudi za mlade iz Černelavcev, saj so vedeli, da je pred njimi negotova pot polna pasti in težkih odločitev. Vendar so kljub temu vsak projekt, ki so se ga lotili, naredili z odliko. "Prvi projekti, ki jih je Mladinsko društvo Černelavci izvedlo, so bili predvsem soorganizacijski z drugimi društvi v vasi. Tako smo skupaj s PGD Černelavci izvedli humanitarno akcijo zbiranje zamaškov za Nejca, KTD Černelavci pa smo pomagali pri adventnih nedeljah. Med drugim smo izvedli tudi otroške delavnice za otroke. Sledil je prvi večji projekt, ko smo izvedli silvestrovanje. Kljub temu, da smo bili negotovi in nismo vedeli, kaj nas čaka, se je silvestrovanja udeležilo lepa množica ljudi, ki so nam dali dodaten zagon", sporočajo mladi iz Černelavcev.

Sedaj že štejejo 76 članov, vendar številka še vedno raste. "Pred začetkom ustanovitve društva smo naredili kratko raziskavo, koliko je dejanske mladine v Černelavcih. Številka je bila impresivna in smo se hitro lotili dela. Članstvo je raslo korak za korakom. Največje povečanje članstva smo doživeli po uspešno izvedenem ŠKAFU, ko so tudi ostali mladi videli, da smo sposobni organizirati tudi zahtevne projekte. Večina članov prihaja iz Černelavcev, nekaj pa tudi iz bližnje okolice Murske Sobote."

Svojo medijsko in širšo prepoznavnost so dosegli, ko so se odločili, da bodo z dvema avtubusoma odpeljali privržence smučarskih skokov v Planico. "Nepozabno doživetje, kjer smo odpeljali dva polna avtobusa na nepozabno doživetje v Planico. Nepričakovano so naš izlet opazili tudi nekateri lokalni in slovenski mediji, ki so nam dali medijsko prepoznavnost."Sledil je prvi samostojni zabavni kulturni dogodek v Černelavcih, ko so pripravili na "dan norcev" stand up nastop z Jernejem Celecem. Vendar to neustrašnega mladega duha ni ustavilo, saj so se pripravljali na svoj dosedaj največji projekt v svojem kratkem obstoju.

"Glavni projekt našega društva je postal Športno kulturni avanturistični festival (ŠKAF). Večdnevno dogajanje, ki je zajelo kulturno, športno in zabavno dogajanje, je popestril zadnje avgustovske dni. Vrhunec festivala smo doživeli z nastopom Rock Partyzanov, saj se je koncerta udeležila ogromna množica predvsem mladih posameznikov iz Murske Sobote ter njene okolice. Po dogodku smo dobivali čestitke iz vseh strani, kar nam daje vedeti, da smo na pravi poti."

Mladinsko društvo Černelavci ima ob tem tudi pomoč starejših posameznikov brez katerih si uspešnega delovanja društvo ne more predstavljati. "V Černelavcih si naše društvo ne moremo predstavljati brez nekaterih, ki nam stojijo ob strani od vsega začetka. Veliko pomoči nam nudi Branko Spiric, s katerim smo zelo uspešno sodelovali in pomagali pri Bogračijadi in Kozelfestu."

Med drugim so se udeleževali zanimivih športnih in zabavnih dogodkov, ki so jih organizirali ostala mladinska društva v Pomurju ter se z njimi pričeli povezovati. "V letošnjem letu smo se udeležili Športaj s Klinko, Švicanje in Rekreacije. Tekmovali smo v košarki, odbojki na mivki, nogometu in teku. Dosegli smo lepe rezultate, saj imamo v domači vitrini že štiri kolajne, med njimi tudi eno zlato. V zadnjem času pa smo dejavni v povezovanju skupaj s Klubom prekmurskih študentov, saj smo ugotovili, da imamo skupne interese za razvijanje mladinskih vsebin na območju Murske Sobote.

Pred kratkim so mladi iz Černelavcev zaključili zadnjega izmed svojih večjih projektov v tem letu. "Uspešno smo zaključili dobrodelni koncert Mladi za družine, ki smo ga organizirali skupaj z Anino zvezdico Pomurje. Dokazali smo, da je mladina več kot sposobna in pripravili vrhunski glasbeni dogodek, ki je navdušil zbrano občinstvo."

Uresniči svoje sanje, dokleri si mlad in predrzen, je glavno sporočilo Mladinsko društvo Černelavci, ki bo še naprej pripravljal in ponujal kakovostne dogodke, ki bo zanimalo mladino v bližnji in daljni okolici.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.12.2016 ob 18:38 Prekmurec gost

      Prava pijani je tej škaf

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.