https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Z ureditvijo krožišča pri murskosoboški Zvezdi, ki že dobiva novo podobo, nastaja na Slovenski ulici »cona 30«

05.12.2016 ob 11:00  

Krožišče pri Zvezdi počasi dobiva končno podobo. Hkrati pa dobiva novo podobo tudi Slovenska ulica, v kateri bo vzpostavljena »cona 30« in uvedeni dodatni prehodi za pešce. Sicer pa je obnova murskosoboškega mestnega središča zastavljena še širše.

 

Z montažnim krožiščem tudi »cona 30«

Montažno krožišče pri Zvezdi počasi dobiva novo podobo, ki naj bi bila predvidoma končana do konca januarja 2017. Gre za montažni rondo v obliki elipse, zato je potrebno zaradi predpisane hitrosti motornih vozil na uvozu v krožišče s strani Slovenske ulice hitrost motornih vozil omejiti na 30 km/h. Slovensko ulico tako urejajo v »cono 30« z ustrezno horizontalno in vertikalno prometno signalizacijo ter zožitvijo vozišča. Uvedeno je novo avtobusno postajališče, dva nova prehoda za pešče in malce spremenjena kolesarska steza v delu poti med Blagovnico proti Diani, kjer poteka po voznem pasu cestišča. Taka ureditev bo zmanjšala hitrost motornega prometa in s tem zagotovila večjo prometna varnost.

Dokončna ureditev Slovenske ulice pa bo znano po zaključenem natečaju

S prenovo, ki bo pritegnila nove vsebine in dejavnosti, želijo v mestni občini Murska Sobota ponovno privabiti ljudi v ožje mestno jedro. Prenova, ki naj bi trajala do konca leta 2018, bo zajemala območje južnega dela Slovenske ulice, del Zvezne in Cvetkove ulice ter območje Kardoševe ulice, Trubarjevega drevoreda in Trga zmage. Kakšna bo ta nova podoba, pa bo znano po izvedbi javnega natečaja. 

Kako izgleda novo krožišče in Slovenska ulica, pa si oglejte v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.12.2016 ob 16:37 krampec gost

      Kelko pijsanja o ton posranon krožišču .Vsaki teden trijkrat vse napisano in naslikano .Kaj pa tam tisti asfalt pri sodišču in asfalt na desni grbine pri taksi postajališčih pa še marsi katera ulica po mestu .

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.12.2016 ob 17:00 Sonočanec gost

      Cesta MS-NORŠINCI in most Rakičan ne rabi naš policajček sramota za mestno občino, v Filovce na vikend se vozi skoz Martjance pa ne vidi sramote naše občine.....

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.12.2016 ob 18:50 krpič gost

      evo ti opet cona 30 brez ležečih policajof opet se ide na tou ka de redaski berlingo tu stao po dneva pa kasero :|

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.12.2016 ob 20:15 gost

      Če se boš po predpisaj vozo te nede nišče kasejro. Če pa misliš frajera špilati pa plačaj. Meni najbole od vsega toga na Slovenski mouti stari Šoping.... ka resno nega nikoga ka bi tou vrejd zeo? Tej del ge je biu Muller rejdno strašno zdaj izgledne. Nej se je pred časob neka gučalo ka bi se naj sprejel nekši odlok za dodatno obdavčitev praznih poslovnih prostorov v centri Sobote ka bi jih te lastniki začnoli ali uporabljati ali davati v najem!?

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.12.2016 ob 18:14 damir gost

        frajera ti tou resno ... mislim če bi frajera špilo te bi se najmenje 80 neso samo fora je v tun ka do lovili tiste keri do šli 36-40 km/h in tou zato ka do za trenutek odmaknili oči z števca in rahlo povečali hitrost če glih s tem nedo nikoga ogrožali in nerazumne omejitve samo povečuvlejo tou možnost pa pazi ka se slučajno ti ne zgrabiš kda v takšo past

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.12.2016 ob 21:51 pf gost

      lejko bi bijla omejitev 10 ka be te rijvo avto

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.12.2016 ob 23:32 Jazjaz gost

      Sem v Avstriji pogledala omejitev, in tam imajo cono 30 od 6 do ne vem katere ure. Pri nas je pa redno blesavo, ko se v nedeljo na prazni cesti mimo zdravstvenega pelas 30. Kateri pametnjakovič si je te cone zmislo, ker 30 je res malo. Pa se to. V Avstriji imajo 30 ob začetku bolnišnice in je takoj konec, pri nas pa že 500 m pred ZD, pa se 500 m po ZD. Kaj hočete narod uničiti? Pa probam peljati po predpisaj ali je tak blesavo 30 peljati, da se rajši ognem te ceste.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.