https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Čudovite in preproste ideje za božično in novoletno okrasitev stanovanja

10.12.2016 ob 10:30  

Mesec december: mesec, ko vse žari, utripa, ko se obdarujemo in si vzamemo malo več časa zase. Hkrati pa mesec, ki pusti sledi v denarnici še mesec pozneje. Da bi prihranili pri krasitvi stanovanja, naj vam bodo v navdih naše ideje.

Če seštejete cene vseh daril, s katerimi boste obdarovali vse, ki vas obkrožajo, k temu pa dodali še vse božično-novoletne dekoracije, boste dobili številko, ki vam bo najbrž za trenutek vzela sapo. Potrebujte idejo, kako lahko ne samo prihranite, ampak stanovanje opremite na edinstven način? Skoraj vse imate doma!

Steklo

Če imate doma kakšne stare novoletne bunkice, ki vam jih je po eni strani škoda vreči stran, po drugi pa jih nimate kam obesiti, jih lahko zataknete v kakšno zimzeleno rastlino ali vse takšne zložite v veliko stekleno posodo, ki jo postavite na mizo. Zelo lepa namizna dekoracija je sestavek bunkic in steklene posode, v katero postavimo svečko. Če nimate steklene posode, lahko po širšem pladnju razprostrete mah, nanj pa razvrstite bunkice, storže itd., ki jih »posujete« s kosmi vate, ki bodo delovali kot snežinke.

Foto: snova-prazdnik.ru

Les

Jesensko dekoracijo, torej storže vseh velikosti in oblik, želode, vejice, kamenčke itd. lahko z malo domišljije spremenite v božično-novoletno: zimski pridih bodo dodali kosmi vate in trakci darilnega traku. Če imate na zalogi kaj svetlečega spreja, poškropite nekaj storžev, ki jih lahko navežete na vrvico ali samo zložite v pladenj ali v posodo. Odlična ideja so tudi arašidi v lupini, ki jih lahko nanizate na vrvico, poškropite z barvnim sprejem in ovijete okoli jelke ali obesite čez prostor. Lahko pa izdelate tudi lastni adventni venček:

Foto: elle.si

Blago

Ostanki blaga vam bodo narezani na trakove prišli prav pri izdelovanju novoletnih voščil, če pa jih boste zavezali v pentlje, lahko z njimi popestrite tudi novoletno jelko. Za izdelavo bunkic, ki so čudovit okras na vhodnih vratih ali preddverju, boste potrebovali večji kos, v katerega zavijete žogico iz stiropora, teniško žogico ali pa naredite polnilo iz drugega odpadnega materiala (blago, pena), jo zavežete, dekorirate in obesite. Lahko pa izdelate tudi lastne božične nogavice ali čudovite okraske za božično jelko.

Foto: dominstil.si

Papir

Ideje za izdelavo prazničnih voščilnic je nešteto. Papir pa je vsestransko uporaben. Tako lahko iz rolic toaletnega papirja izdelate adventni koledar ali Božičke, prav pa vam bodo prišle tudi škatlice različnih embalaž, ki jih zavijete v različen prazničen papir in jih zložite na okrasno mizo, okensko polico itd. Se še spomnite, kako ste kot otroci izrezovali papirnate snežinke, ki ste jih nato najbrž lepili na okno ali obešali na strop? Za nekatere stvari pravijo, da so vedno moderne, in to prav gotovo spada v to kategorijo.

Foto: ambientdizajn.si

Z malo iznajdljivosti in z nekaj vloženega časa si vsak lahko naredi unikatne izdelke, ki vam bodo polepšali praznične decembrske dni. Idej pa je seveda še nešteto več. Mi navajamo le nekaj primerov. Če bi pa želeli biti še bolj kreativni, pa vam priporočamo, da malo pobrskate po svetovnem spletu, ki nudi neomejeno število možnosti in idej za izdelavo okraskov za božično in novoletno okrasitev stanovanja.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.