https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

START-UP FORUM projekta PEACE Alps

27.06.2016 ob 7:49  

Razvojna agencija Sinergija je partner pri projektu PEACE Alps, kateri je ključnega pomena za Pomurje in tako nudi direktno podporo pomurskim občinam. Projekt je sofinanciran iz programa Interreg Alpine Space in Evropskega regionalnega razvojnega sklada. Projektno partnerstvo sestavlja 11 partnerjev iz 5 evropskih držav (Slovenija, Avstrija, Nemčija, Italija in Francija). Projektna zgodba se je začela decembra 2015 in bo trajala vse do decembra  2018.

 

V sklopu projekta PEACE_Alps je bil 23.6.2016, izveden START-UP forum, kjer so predstavniki lokalnih oblasti, podjetij, energetski svetovalci in drugi ključni akterji iz regije opredelili konkretne potrebe na področju energetike.

Skozi različnih metod dela (debate, delo v skupini, izpolnjevanje vprašalnikov) so povedali svoje mnenje in videnje stanja v regiji vezano na različna področja ukrepanja. Izmenjali so si ideje, podali predloge in oblikovali skupne rešitve.

Namen foruma je bil opredeliti lokalne potrebe, kot so javna razsvetljava, spodbujanje uporabe OVE, izboljšanje energetske učinkovitosti v javnih in zasebnih stavbah (vzpostavitev pametnega sistema v stavbah), energetski menedžment, trajnostna mobilnost in ozaveščevalna kampanja. Prav tako so se dotaknili teme, kot je potencial vetrne energije v Pomurju ter energetska kooperativnost v kombinaciji z javnim in zasebnim partnerstvom.

Od najpomembnejših do manj pomembnih so oblikovali predloge za izboljšanje stanja in učinkovit prihodnji energetski razvoj regije Pomurje.

Z namenom seznanjenosti s projektom in njegovimi rezultati lahko obiščite spletno stran na naslednjem linku http://www.alpine-space.eu/projects/peace_alps/si/home

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.