https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kdo bo vodil Gimnazijo Murska Sobota v prihodnjem mandatu?

Murska Sobota, 07.12.2016 ob 8:30  

Potem ko so se kandidati za ravnatelja Gimnazije Murska Sobota v ponedeljek predstavili že Učiteljskemu zbor, Svetu staršev in Dijaški skupnosti, bo danes popoldan o kandidatih odločal Svet šole.


Za razpisano ravnateljsko mesto Gimnazije Murska Sobota (GMS) se je prijavilo osem kandidatov, od katerih pa le štirje izpolnjujejo razpisne pogoje. Med njimi so sedanji ravnatelj Roman Činč, prof., profesorica slovenskega jezika na GMS mag. Suzana Jakoša, učitelj angleškega jezika iz Ljubljane dr. Tadej Braček in Elizabeta Potočnik, prof..

Kandidati v svojih prijavah med drugim predstavljajo tudi program vodenja murskosoboške gimnazije v obdobju 2017 – 2022, kjer večinoma dajejo poudarek prizadevanju za povečanje števila novo vpisanih dijakov, aktivnemu udejstvovanju dijakov in strokovnosti sodelavcev.

Učitelji glasovali v prid Činču

Učiteljski zbor je večino glasov namenil Romanu Činču, ki je prejel 26 glasov, Suzana Jakoša je prejela šest glasov, za Tadeja Bračka pa je glasoval en član učiteljskega zbora. Sedem glasov je bilo neveljavnih.

Kako sta glasovala Svet staršev in Dijaška skupnost, še preverjamo.

Danes bo o kandidatu odločal Svet šole

Danes popoldan pa bo o novem ravnatelju prvič glasoval Svet šole, ki glasuje dvakrat. Prvo glasovanje, ki bo danes, ni obvezujoče. V četrtek bodo ministrstvo zaprosili za prodobitev mnenja k predlaganemu kandidatu. Na soglasje je potrebno počakati 30 dni, nato pa bo Svet šole izvedel še drugo, odločilno glasovanje. Sledenje bo najverjetneje v začetku prihodnjega leta. Takrat lahko svet izglasuje tudi drugega kandidata, kot pa so ga izbrali na prvem glasovanju. 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.12.2016 ob 11:21 gost

      Jakoša ni prof. angleškega jezika ... Pomurec, najprej preverite informacije in potem pišite take neumnosti ... chjooooj ...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.12.2016 ob 12:33 gost gost

      Seveda je učiteljski zbor glasoval za že znanega kandidata, ker imajo od tega koristi, eni več, drugi manj. Dobro bi pa bilo, da bi se nastavil novi ravnatelj, ki bi to ustanovo prevetril in ji postavil boljše temelje. Res pa je, dase je težko odrečti privilegijem in prav zato je potrebno novo vodstvo.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.12.2016 ob 12:55 gost gost

      Spoštovani ker sem imel 4 lta otroka na tej gimnaziji lahko potdim da je šila v času vodenja z strani g.Činča bila na zelo visokem nivoju in ni bilo nobenih slabih stvari z strani profesorjev slabo luč jim delajo leni dijaki katere starši zagovarjamo in jim dajemo potuho in za vse krivimo profesorje verjemite mi da so strokovni in da z ljutomersko gimnazijo po ničemer ne zaostajajo lp

      18 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.12.2016 ob 10:11 starš, ki mu je mar gost

        Ti si očitno eden izmed teh "lenih". Ampak "lenih" učiteljev. Odnos učitelj-dija slab, priprave na maturo slabe, da ne govorim o stalnih zamujanjih učiteljev, ogromno ur odpade... Nikoli več ne bi vpisali otroka na to šolo.

        4 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.12.2016 ob 16:38 gost gost

        nisem učitelj pač pa starš ti si pa eden od tistih lenih ki podpiraj tako kot jaz svoje otroke in iščemo razloge pri učiteljih same priprave na maturo pa se žal morajo dijaki sami prpravljati da pa jih ne pripravljajo pa ti povem da jih samo primer slovenskega jezika spoštovana profesorica Nemec je svoje dijake zelo dobro pripravila na svoj predmet in so bili vidni rezultati samo toliko starš ki ti je mar

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.12.2016 ob 18:38 gost gost

      vej je pa pisalo ka jo bodo ukinili , te pa nucajo samo stečajnoga/no , to de sa pa kak je pri nas navada dugo vleklo !

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.12.2016 ob 19:36 gost gost

      Ko prebereš članek vidiš, da zaposleni nočejo nobene spremembe, zato raje ostanejo pri sedanjem ravnatelju. Ne glede na to, kdo bo novi ravnatelj spremembe bodo morale biti oziroma so nujne. Če ni zadostnega vpisa dijakov so spremembe nujne. Žalostno je to, da se tega nočejo zavedati. To bi se moralo že storiti pred leti in bi bili sedaj v boljši situacijo kot so sedaj.

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.