https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Waldorfskem vrtcu Pomurje pripravili božični bazar

08.12.2016 ob 7:05  

Minulo soboto je v Černelavcih, v prostorih Waldorfskega vrtca Pomurje potekal tradicionalni božični bazar.


S pripravami nanj so v vrtcu začeli že oktobra. Vzgojiteljice, starši in drugi so se srečevali ob mnogih večerih, ko so na delavnicah pletli, šivali in filcali izdelke za bazar. Nastale so igrače, punčke, vile, palčki, ki so v soboto bogatili prodajne stojice.

V petek zvečer, dan pred bazarjem so pravljične vrtčevske kotičke spremenili v praznično-pravljične kotičke. Nastala je Palčkova čajnica, trgovinica Pri malem škratu, Ustvarjalnica, kotiček za lutkovno predstavo in Vilinska votlina. Zjutraj navsezgodaj je bilo najbolj pestro v Palčkovi čajnici. Starši, stari starši, prijatelji, tete so prihajali z velikimi pladnji, škatlami polnih doma pripravljenih dobrot, ki so kar vabili k poskušanju… ampak še prej je Radovan Jokanovič zbrane  popeljal v svet pomena adventa, božiča in Svetih treh kraljev.

Po predavanju pa so se odprli vsi praznični kotički, ki so bili polni veselja obiskovalcev vse do poznih popoldanskih ur. V ustvarjalnem kotičku so si otroci lahko izdelali prepletene božične okraske ter sveče iz voska posute z bleščicami. V lutkovnem kotičku so si ogledali lutkovno predstavo: Zvezdni tolarji, ki jo je pripravila teta Maja iz Waldorfskega vrtca Studenček iz Maribora. Skupaj s palčki pa so rajali Palčkovo rajanje s teto Jano iz Waldorfskega vrtca Ljubljana. V  čarobni Vilinski votlini pa je Dobra vila uresničevala najbolj skrite želje.

Besedilo: Sonja Toplak Kociper, foto: Dejan Ščernjavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.