https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Teleing sredstva za poslovna darila že sedmo leto namenil v dobrodelne namene

Ljutomer, 16.12.2016 ob 7:00  

Prejemniki bodo donacije v celoti namenili za pomoč otrokom iz socialno ogroženih družin.


Donacijo letos razdelili med tri organizacije

Ob koncu uspešnega poslovnega leta je direktor Teleing d.o.o. Janez Smolkovič predal donacijo v skupni višini 1.500 evrov predstavnikom humanitarnih društev Lions klub Ljutomer Berdi Žunič in Lions Klub Ptuj Branku Brumen ter predsednici območnega združenja Rdečega križa Ormož Milena Zorčič. Za dobrodelno gesto so se odločili že sedmo leto zapored.

Kot je ob prejemu donacije pojasnila Milen Zorčič, so v Rdečem križu Ormož sredstva namenil družini z invalidnim otrokom iz Ormoža. Družina sredstva potrebuje za nakup prilagojenega vozila. Lions klub iz Ljutomera se je odločil, da bo z donacijo pomagal kar trem družinam, in sicer mladi mamici, ki je zbolela za hudo boleznijo, 12-letni deklici, ki sredstva potrebuje za zdravjenje ter očetu samohranilcu, ki je zaradi hujše bolezni ostal brez brez rednega mesečnega dohodka. Lions klub Ptuj pa bo sredstva prejeta z donacijo namenil obdaritvi otrok iz socialno šibkih družin.

V tekočem letu na novo zgradili več kot 100 km novih optičnih omrežij

Na včerajšnji tiskovni konferenci na Info točki Teleing v Ljutomeru je direktor podjetja Teleing d.o.o. Janez Smolkovič predstavil poslovanje podjetja v letu 2016. Kot je pojasnil, so v letu 2016 še bolj intenzivno nadaljevali gradnjo širokopasovnih optičnih omrežij na področju vseh 15. občin Spodnjega Podravja in Pomurja, kjer ponujajo svoje storitve. Njihov cilj je, da do leta 2020 vsa obstoječa bakrena omrežja kabelske televizije, kjer ponujajo svoje storitve, nadomestijo z novim optičnim omrežjem. Zadani cilj uspešno izpolnjujejo, saj so samo v letu 2016 zgradili več kot 100 km novih optičnih omrežij. Z gradnjo bodo nadaljevali tudi v prihodnje in vse obstoječe naročnike, ki so enkrat že plačali priklop na omrežje kabelske televizije brezplačno priključili na novo optično omrežje.

Kot pojasnjuje direktor, z gradnjo širokopasovnih optičnih omrežij tudi na ruralnih področjih Teleing želi prispevati k hitrejšemu razvoju lokalnega okolja, saj številne študije potrjujejo, da širokopasovni dostop do interneta prinaša pozitivne družbeno-ekonomske učinke za lokalne skupnosti in občane.

Cilje iz strategije Digitalna Slovenija 2020 že dosegajo

Cilj strategije Digitalna Slovenija 2020 je, da bi do leta 2020 na območju Slovenije zagotovili širokopasovni dostop do interneta 96 % gospodinjstvom z vsaj 100 Mb/s, ostalim pa dostop z najmanj 30 Mb/s. V Teleingu z zadovoljstvom pojasnjujejo, da bodo cilji iz te strategije na območju, kjer ponujajo svoje storitve in gradijo sodobna širokopasovna optična omrežja, doseženi že bistveno prej. Vsa obstoječa omrežja kabelske televizije so z lastnimi sredstvi nadgradili v sodobna širokopasovna omrežja in že danes omogočajo širokopasovni dostop do interneta z hitrostmi do 100 Mb/s, njihova optična omrežja pa bodo zadostila potrebam po ultrahitem internetu v tudi bodočnosti.

Tudi letos zagotovili nove zaposlitve

V letošnjem letu bodo za vse investicije v gradnjo novih optičnih omrežij in nakup omrežne opreme za ponudbo njihovih storitev, namenili 1,25 milijona evrov. V podjetju so letos število zaposlenih povečali za tri, tako danes zaposlujejo skupno 38 strokovnjakov, poleg tega pa sodelujejo z več zunanjimi izvajalci in kooperanti.

Uporabnikom kmalu na voljo tudi televizija preko mobilnih naprav

V želji, da bi tudi v prihodnje obstali kot konkurenčen ponudnik sodobnih širokopasovni storitev so v podjetju Teleing tudi v letošnjem letu uvedli več novosti v njihovi ponudbi. Tako so že v začetku leta ponudili možnost gledanja najbolj gledanih televizijskih programov z enournim časovnim zamikom. Ravno v teh dneh pa zaključujejo investicijo v njihovo novo storitev, katero so poimenovali tvZDAJ. Nova storitev tvZDAJ bo omogočala spremljanje najbolj gledanih televizijskih programov tudi na mobilnih napravah in bo vključevala časovne funkcije za ogled televizijskih programov do 72 ur nazaj. Storitev bodo vključevali postopoma po posameznih omrežjih še v letošnjem letu, od začetka leta 2017 pa bo že v njihovi redni ponudbi.

Teleing je v lokalnem okolju postal prepoznavna blagovna znamka, zaposleni pa so neločljiv del tega in uspešne zgodbe podjetja, katero želijo nadaljevati tudi v bodoče. Želijo biti vpeti v lokalno okolje, zato se bodo tudi v bodoče družbeno odgovorno odzivali na dogajanja v lokalnem okolju, še pojasnjuje direktor Smolkovič.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.12.2016 ob 10:29 Stewen gost

      POCENI REKLAMA - 1.500 evrov v dobrodelne namene je zdaleč premalo (in moralno nevzdržno) za tolikšno reklamo. No, res pa je tudi, da razkriški Teleing uspešno krmali med večjimi tekmeci. Nič pa niso povedali, kako bo s "paketi" potem, ko bo Pop plačljiv. Cene morajo ostati enake!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.12.2016 ob 16:36 MucoBuco gost

      To je škandalozno da se hvalijo da bodo k nam potegnili optiko, potem pa itak nimajo nobenih pametnih programov, nimajo mobilne telefonije normalne pa še cene niso ok. Komaj čakam ka nam Telekom potegne optiko, še najrajši pa T2, se govori že nekaj časa da bo telekom isto pokril celo Slovenijo v dveh, treh letih. Ne vidim kje je smisel da mali operaterji sami pokrivajo občine, potem pa so nesposobni biti konkurenčni v ponudbi in nimajo mobilne telefonije.Žalost :(((

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.12.2016 ob 17:58 gost

      Joj Pomurec spodaj piše citiram:" Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku." Ne vem kdo vam lektorira prispevke, ker včasih niso za brati. Sploh preverite koliko slovničnih napak je v prispevku, kako se sklanjajo ženska imena in priimki, kako pa moška? Potem od bralcev zahtevate, da se izražajo v knjižnem jeziku. Res bedno!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.12.2016 ob 20:02 gost

      Joj, gost, v redu je, da opozarjaš na slovnične napake, a tudi ti si jih naredili, saj si izpustil vejico za "Ne vem (tu mora stati vejica) kdo vam lektorira ..." in "Sploh preverite" (tu pride vejica) koliko slovničnih napak ..."

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.12.2016 ob 9:35 gost

      Pomurec je javno glasilo in si ne sme tega dovoliti. Jaz sem navadni smrtnik, ki opozarja. In dela napake...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.12.2016 ob 10:01 gost

      Kdo, če ne državni uradniki, operaterji, samooglaševalci itd. pa dela NAJVEČJE PIZDARIJE, če ne prav tile. Poglejte šefa vlade, ne loči kolednikov OD SKAVTOV.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.