https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podjetje iz Ivančne Gorice gradi v Črenšovcih

22.12.2016 ob 13:00  

V poslovni coni v Črenšovcih je začelo družinsko podjetje K & K Agro-Trade iz Ivančne Gorice graditi proizvodni in distribucijski center, ki bo velik 780 kvadratnih metrov. Po besedah investitorja naj bi v njem na začetku delalo deset ljudi.
 

Na začetku svojega delovanja se je podjetje K & K Agro-Trade ukvarjalo predvsem s prodajo na drobno in s transportom. Sčasoma pa se je specializiralo na področju oskrbe s surovinami za živilsko industrijo in manjše živilske obrate. V zadnjih osmih letih se je podjetje specializiralo predvsem za področji pekarstva in slaščičarstva, kjer sodijo med največje dobavitelje v Sloveniji.

Možnost nakupa komunalno opremljenih parcel v obrtni coni v Črenšovcih je občina predstavljala prek več organizacij. S podjetjem iz Ivančne Gorice so prvi pogovori stekli lansko leto. Sredi letošnjega leta pa je bila sklenjena nakupna pogodba za zemljišče v velikosti 6.700 kvadratnih metrov. Investitor je že poravnal kupnino v višini 10 evrov za kvadratni meter ter vse preostale prispevke.

Zdajšnja cena je enaka ceni, po kateri je občina pred leti od prejšnjih lastnikov kupovala zemljišča za ureditev poslovnega območja. V poslovni coni že deluje nekaj domačih podjetij, ki zaradi povečanega obsega poslovanja in širitve dejavnosti napovedujejo potrebo po večjem prostoru. Pomurje.si poroča, da se za nakup parcel na tem območju zanima še nekaj zunanjih vlagateljev. »Za lokalno skupnost je pomemben vsak vlagatelj,« pravi župan Anton Törnar in dodaja, da bodo imela ob večjem povpraševanju prednost domača podjetja. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.