https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murska Sobota obeležila spomin na Dan samostojnosti in enotnosti

Murska Sobota, 27.12.2016 ob 10:00  

Murska Sobota se je tudi letos spomnila na zgodovinske dogodke pred 26 leti.


V Murski Soboti je bila tudi letos proslava ob Dnevu samostojnosti in enotnosti. Zgodovinski dogodki, ki so se zgodili pred 26. leti, so bili osrednji trenutki letošnje proslave. Spomin na zgodovinski plebiscit in sprejetje ustave spadajo med najbolj pomembne trenutke slovenske zgodovine.

Na te trenutke se je spomnil v svojem govoru osrednji govorec, podžupan MO MS Zoran Hoblaj : "Takrat smo se skupaj odločili, da moramo narediti skupaj korak naprej k našim osamosvojitvenim vredonotam. Enotni smo ob športnih uspehih naših športnikov, ko vidimo plapolati slovenske zastave v Planici in nam zatrepeta srce ob zvoku slovenske himne."

Med drugim je spomnil, da pogreša več enotnosti pri vsakdanjih stvareh, ki nas prepogosto ločijo. Murska Soboto pa je uvrstil za majhno mesto velikih ambicij. Naše mesto je v izgradnji v trajnostno zeleno mesto, ki spodbuja inovacije in spremembe. Murska Sobota mora postati mesto prihodnosti, je zaključil Hoblaj.

V kulturnem programu so nastopili Pihalni orkester Murska Sobota ter dijakinji Maruša Mujdrica, ki je zapela slovensko himno ter Iva Rengev z recitiranjem nekaterih znamenitih slovenskih domoljubnih pesmi.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.12.2016 ob 13:45 siromak gost

      Begme eni so se nebesko obogatili tovarne uničili in zaprli delavce pa na cesto in nikomi ni briga kak bodo živeli .Enim je zelo odgovarjala osamosvojitev res .Malo mi je čudno kak dugo vleče mastno plačo stečajna Grilova v Pomurki in kak dugo še bo .

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.12.2016 ob 19:37 šanči gost

      Kak žijvo se še spomnim ko je g.Lipič bil bautaš v dom tehnike in kama je prišo bogme .Pač Slovenistan pa to

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2016 ob 8:20 tuta gost

        Če pravoga misliš, se mu stolček trese !!! Zanimivo, da ga ga več ne vidimo v Spartacusu, nazadnje je bil na otvoritvi . Očitno se izogiba prijateljev.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.12.2016 ob 17:00 sandi gost

      jaka samostojnost pod taktirko EU birokratov. enotnosti pa še lep čas nede...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.12.2016 ob 17:30 copata gost

        Vej pa to smo navajeni , prehodili smo pot od Dunaja , Beograda sedaj pa Ljubljane , . . . .

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.