https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zavarovalnica Triglav podarila sredstva za nakup defibrilatorjev Šalovcem in Cankovi

28.12.2016 ob 13:00  

Zavarovalnica Triglav z novoletno preventivno akcijo Za boljši jutri podpira preventivne projekte po vsej Sloveniji. Murskosoboška območna enota zavarovalnice je del sredstev, ki bi jih sicer namenila nakupu poslovnih daril, podarila občinama Cankova in Šalovci. Z njimi bodo lokalno okolje opremili z dvema defibrilatorjema in tako povečali možnosti preživetja prebivalcev ter obiskovalcev ob zastojih srca.

Zavarovalnica Triglav del sredstev, ki jih je v preteklosti namenjala za poslovna novoletna darila, že tretje leto zapored preusmerja v podporo različnim preventivnim projektom. Letos je med več kot 20 projekti podprla tudi nakup defibrilatorjev, med katerimi je po enega namenila tudi občinama Cankova in Šalovci.

V Zavarovalnici Triglav tako želijo lokalni skupnosti omogočiti najboljšo oskrbo za pravočasno prepoznavanje in reševanje zdravstvenih težav ter povečati možnosti preživetja ob zastojih srca. »Poslanstvo Zavarovalnice Triglav je ustvarjanje varnejše prihodnosti. Lokalnim skupnostim želimo omogočiti najboljšo oskrbo za reševanje zdravstvenih težav. Zato smo letos v murskosoboški območni enoti zavarovalnice finančna sredstva namenili nakupu defibrilatorjev za občini Cankova in Šalovci,« je ob slavnostni predaji sredstev povedal Sandi Štefan Flisar, direktor Območne enote Murska Sobota Zavarovalnice Triglav.

Občina Cankova defibrilator namestila na občinski stavbi

Kraji v Občini Cankova so od Splošne bolnišnice Murska Sobota oddaljeni od 20 do 30 kilometrov. Za približno 2000 prebivalcev iz vasi Cankova, Domajinci, Gerlinci, Gornji Črnci, Korovci, Krašči, Skakovci ter Topolovci defibrilator, ki so ga namestili na občinski stavbi v vasi Cankova, tako pomeni bistveno večjo možnost za preživetje v primeru srčnega zastoja. »Na področju Občine Cankova bo to prvi defibrilator v središču naselja, kjer se nahajajo občina, šola, vrtec, cerkev, gasilski dom, pošta, trgovina, kmetijska trgovina ter gostinski in drugi lokali. Tu se dnevno giblje veliko občanov, obiskovalcev in turistov iz različnih krajev Pomurja, Slovenije ter bližnje Avstrije. Zato je nova naprava, ki rešuje življenja, velikega pomena za naše okolje,« je dejal Drago Vogrinčič, župan Občine Cankova in pojasnil tudi, da je v občini več mladih, izobraženih zdravnikov ter pripravnikov, aktivnih in upokojenih medicinskih sester, ki jih bodo povabili na usposabljanje za rokovanje z omenjenim defibrilatorjem.

Defibrilator tudi na občinski stavbi v Šalovcih

Občina Šalovci z okoli 1500 prebivalci, ki prebivajo v vaseh Čepinci, Markovci, Budinci, Dolenci, Šalovci in Domanjševaci, je od murskosoboške bolnišnice oddaljena kar 35 kilometrov. Prebivalci in obiskovalci občine, ki meji z Madžarsko, bodo imeli z novim defibrilatorjem, ki ga bodo namestili na občinski stavbi v Šalovcih, večje možnosti za preživetje v primeru srčnega zastoja. »Z veseljem ugotavljam, da je Zavarovalnica Triglav podjetje, ki se zaveda pomena dobrega sodelovanja z lokalnim okoljem. Iskrena hvala za finančna sredstva za napravo, ki predstavlja pomembno pridobitev za območje občine in bo prispevala k reševanju človeških življenj,« je sklenil Iztok Fartek, župan Občine Šalovci.

Tretje leto akcije Za boljši jutri

Novoletna preventivna akcija Za boljši jutri poteka že tretje leto zapored. V zadnjih dveh letih je Zavarovalnica Triglav skozi akcijo podprla več kot 50 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, medtem ko jih bo letos še okoli dvajset. Del sredstev, ki bi jih sicer porabili za nakup poslovnih novoletnih daril, so v preteklih letih namenili za pomoč gasilcem, nakup defibrilatorjev in EKG-monitorja, druge projekte na področju zdravstva in prometno varnost.

Območna enota Murska Sobota je tudi v okviru lanske in predlanske novoletne preventivne akcije finančna sredstva namenila za nakup štirih javno dostopnih defibrilatorjev. Lani za občini Turnišče in Ljutomer, predlani pa za občini Črenšovci ter Dobrovnik.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.