https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Iz Mure potegnila utapljajočo se žensko in si prislužila medalji za požrtvovalnost

04.01.2017 ob 9:00  

34 izjemnih posameznikov je konec minulega decembra prejelo posebna priznanja za svoja hrabra in požrtvovalna dejanja. Med njimi sta bila letos dva Pomurca, in sicer policista Miha Petek in Aleksandra Žižek s Policijske postaje Gornja Radgona.


Medalje za hrabrost in požrtvovalnost prejelo 24 policistov in 10 občanov

Medalje policije za požrtvovalnost in medalje policije za hrabrost kot simbolično javno zahvalo in pohvalo sta jim na slovesnem sprejemu podelila generalni direktor policije Marjan Fank in državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic.

Vsem prejemnikom medalj sta iskreno čestitala za izjemen prispevek k varnosti državljanov in ugledu slovenske policije. Kot sta povedala, nam je njihovo ravnanje vsem lahko za zgled in si zasluži priznanje, še zlasti zato, ker so v ospredju javne pozornosti običajno predvsem represivni ukrepi policije, pozitivna, človekoljubna dejanja pa so na žalost pogosto spregledana.

V svojem nagovoru je generalni direktor policije Marjan Fank pohvalil policiste ter občane za njihova hrabra in požrtvovalna dejanja, ob tem pa dodal, da je izjemno ponosen, da imamo v svojih vrstah kot tudi med občani tako pogumne in srčne ljudi.

Med prejemniki je 24 policistov in 10 občanov, ki so v minulem letu nesebično pomagali in reševali življenja, pri tem pa veliki nevarnosti pogosto izpostavili tudi sebe. Izkazali so se s svojimi pogumnimi dejanji. V številnih primerih so pravočasno prepoznali situacije, v katerih je bilo ogroženo človeško življenje, in se pravilno odzvali nanje. Vest jim je narekovala, da ne morejo in ne smejo samo čakati. Ko je bilo treba, so zato ukrepali, in to brez vsakršnega pomišljanja. Prav to je v večini primerov predstavljalo tisti ključni moment, ko se je jeziček na tehtnici usode, ki je odločal o preživetju ali smrti, nagnil v smer življenja.

Radgonska policista prejela medalji za požrtvovalnost

7. avgusta 2016 je občan obvestil policijo, da je v reki Muri  v Gornji Radgoni opazil nekoga plavati in da so na bregu tudi torbica in bergle. Na prijavo sta se takoj odzvala kriminalist Miha Petek in policistka Aleksandra Žižek. Pripeljala sta se iz bližnje vasi in začela preiskovati nabrežje. Po okoli 500 metrih hoje v smeri rečnega toka sta v vodi opazila starejšo žensko, ki se je že vsa obnemogla komajda držala večjega kamna. Policista sta se po strmem bregu spustila k njej in 83-letno občanko, ki je nameravala storiti samomor, uspela potegniti iz reke. S svojim požrtvovalnim ravnanjem sta preprečila hujše posledice in ženski rešila življenje.

Vir: Policija.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.