https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Lendavski Varis tretji največji izdelovalec dokončanih kopalnic v Evropi

10.01.2017 ob 7:05  

Lansko poslovno leto je lendavsko podjetje Varis končalo zelo uspešno. Čisti prihodki od prodaje so znašali skoraj 19 milijonov evrov, v letu 2015 je bil ta nekaj manj kot 9 milijonov evrov. Kupcem so namreč odposlali kar 3.496 dokončanih kopalnic, katerih cena se gibljejo od štiri do deset tisoč evrov. Varis tako s takšnim obsegom poslovanja utrjuje položaj tretjega največjega izdelovalca dokončanih kopalnic v Evropi.


V primerjavi z letom 2015 je razlog za izjemen lanski poslovni uspeh v kakovostni ponudbi izdelkov in storitev ter v povečanem obsegu gradnje v Nemčiji, kjer je Varis ustvaril 76 odstotkov vseh prihodkov, obvladuje pa 14 odstotni tržni delež.

Tudi za letošnje leto se kažejo dobre napovedi. Letos bodo namreč izdelali najmanj 3.500 dokončanih kopalnic, čisti prihodki od prodaje pa naj bi znašali 19 milijonov 500 tisoč evrov.

Foto: Arhiv Pomurec.com

V skupini podjetij, Varis Lendava, Varis FertigbäderVaris Mont in Varis Top je bilo konec lanskega leta zaposlenih 236 delavcev. Lansko leto so na novo zaposlili kar 80 delavcev. Tudi v tem letu načrtujejo od 15 do 20 novih zaposlitev. Pomurje.si poroča, da iščejo predvsem tehnični kader, monterje, keramičarje, pleskarje in električarje.

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.