https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Priporočamo v branje: ko hrepeniš po ljubeči družini, a se utopiš v sanjah

12.01.2017 ob 11:34  

V sodelovanju s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota v branje znova priporočamo nekaj zanimivih knjig. 

 

Katarina Nadrag: Utopljene sanje

Alkoholizem je na žalost stalno prisotna in pereča tema v slovenskem prostoru. Katarina Nadrag (1972) je alkoholizem spoznala že v ranih otroških letih. Njen oče se je pred vsakim problemom zatekal k alkoholu, mati pa se mu je pri tem velikokrat pridružila. Na mali Katarini je tako viselo veliko breme odgovornosti za mlajšega bratca Domna in sestrico Evo. Poleg tega pa je vse otroštvo preživljala v stresu, saj je mislila, da se vse slabe stvari dogajajo po njeni krivdi (kar sta ji večkrat povedala tudi starša).

Hrepenela je po ljubeči družini in na knjižnih policah zaman iskala literaturo o podobnih primerih. Zaradi tega se je odločila, da ko (če) preživi alkoholni pekel, napiše knjigo. In jo je. S tem želi bralcu pomagati, da spregleda, kaj se dogaja morda že za sosednjimi vrati. Knjiga bi se morala uvrstiti med obvezno čtivo v srednjih šolah in kot pravi Vlasta Nussdorfer na začetku knjige: »Knjigo bi morali pred načrtovanjem otroka prebrati vsi bodoči starši, saj spočeto bitje potrebuje oba: mater in očeta, zdrava in trezna, ljubeča, poštena in samozavestna.«

 

Daphne Du Maurier: Rebeka

Zgodbo pripoveduje mlada ženska, ki se je poročila s starejšim in izjemno bogatim vdovcem Maximom de Winterjem. Naselita se v ogromni hiši v Manderleyu, kjer so vsi zaznamovani s spominom na pokojno de Winterjevo prvo ženo Rebeko, ki je umrla v skrivnostni nesreči. Psihoza Rebekine vseprisotnosti in nenehno primerjanje z nekdanjo ženo je podlaga za vedno večje stopnjevanje napetosti. Razkrivajo se temačne skrivnosti, ki pripeljejo bralca do nenavadnega, šokantnega konca. 

 

Gantar Minka: Ko imajo hormoni žur 

Kako harmonija ponovno oživi naša čustva, misli in telo, bogat in neprecenljiv učbenik!

Avtorica Minka Gantar je to knjigo z ljubeznijo posvetila vsem bralkam z željo, da nam pomaga razumeti telo in vsem bralcem, ki imate v svojem življenju opravka tako s svojimi hormoni kot s hormoni žensk okoli vas. Ko človek, razume, je lažje.

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.