https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Jutri omizje o malem delu, ministrstvo pa bo odgovarjalo na vprašanja preko spleta

29.03.2011 ob 5:54  

Jutri zvečer bo v murskosoboški Zvezdi potekalo omizje na temo »Malo delo – priložnost za študente, brezposelne in upokojence«. Organiziralo ga bo novoustanovljeno Združenje za odgovorno prihodnost vseh generacij, na omizju pa bodo sodelovali raznovrstni govorniki. Še pred tem pa bo prav tako jutri ob 11. uri na vprašanja o malem delu v živo preko spleta na nabolje.si odgovarjaln amestnik generalne direktorice direktorata za trg dela in zaposlovanje na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Zoran Kotolenko.

Združenje za odgovorno prihodnost (ZOPG) vseh generacij je bilo ustanovljeno z namenom kritičnega pretresanja aktualnih družbenih tematik, zavzemali pa se bodo za celovito obravnavo družbene problematike, pretehtane odločitve, razumne rešitve, predvsem pa za aktiven družbeni dialog med vsemi generacijami.



ZOPG: Zakon o malem delu ni popoln, je pa korak v pravo smer

Združenje vidi Zakon o malem delu kot prvega izmed projektov v sklopu simbioze med generacijami in meni, da ga je potrebno podpreti. "Zavedamo se, da zakon ni popoln, a trenutno stanje na področju študentskega dela je alarmantno in zaskrbljujoče, zato je Zakon o malem delu prav gotovo korak v pravo smer. Ravno o prednostih in pomanjkljivostih omenjenega zakona bo tekla beseda na okrogli mizi," so v vabilo na omizje napisali iz ZOPG. Govorniki na omizju, ki bo ob 18. uri v restavraciji Zvezda, bodo mag. Cvetka Sreš, direktorica Zavoda za zaposlovanje Murska Sobota, Ines Sukič iz Kluba prekmurskih študentov, Samuel Friškič, diplomirani zgodovinar in iskalec zaposlitve, Gašper Kokot, predsednik ZOPG, Jože Türkl, predstavnik ZSSS, predstavnik Zveze upokojencev Pomurja in predstavnik Obrtne zbornice.

Predstavnik ministrstva bo odgovarjal v živo preko spleta

Prav tako jutri in sicer ob 11. uri bo na vprašanja o vsebini Zakona o malem delu preko neposrednega video prenosa na spletnem mestu nabolje.si odgovarjal namestnik generalne direktorice direktorata za trg dela in zaposlovanje na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Zoran Kotolenko. Vaša vprašanja lahko pred in med dogodkom posredujete na elektronski naslov vlada@gov.si, brezplačno telefonsko številko 080 2002, facebook stran »ZA spremembo na bolje« ali twitter profil @nabolje.

Neposredni prenos si boste lahko ogledali NA TEM NASLOVU.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.