https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Gornji Radgoni okronali 21. Vinsko kraljico Slovenije

16.01.2017 ob 9:00  

V petek, 13. januarja 2017 je minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan ob pomoči predsednika uprave Pomurskega sejma Janeza Erjavca in pokroviteljev institucije Vinska kraljica Slovenije v hotelu Radin v Radencih kot 21. Vinsko kraljico Slovenije za leto 2017 okronal Majo Žibert iz Šentruperta.

V letu 2017 bo združevala slovenske vinorodne dežele ter slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino doma in v svetu. V novembru 2016 jo je izbrala komisija, ki jo Pomurski sejem, nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, oblikuje s pomočjo predstavnikov pokroviteljev in stroke. Na slovesnosti kronanja je prisotne uvodoma pozdravil in nagovoril Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, ki je nosilec institucije Vinska kraljica Slovenije. Slavnostni govornik je bil minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan. Od jubilejne, 20. krone se je z nagovorom poslovila Sara Stadler, 20. Vinska kraljica Slovenije za leto 2016.

Po tem, ko je bila Maja Žibert okronana za 21. Vinsko kraljico Slovenije 2017, ji je kot prvi čestital Mihael Feher, direktor poslovnega centra vzhodne Slovenije pri Novi KBM, ki je dolgoletna, glavna pokroviteljica institucije Vinska kraljica Slovenije. Pokrovitelj avtomobila, Avto Rajh - Ford, Ljutomer, Murska sobota Dušan Rajh je novi kraljici predal ključe avtomobila Ford C-max dizel. V imenu pokrovitelja kraljičinega vina, modre frankinje premium 2015, Vinske kleti KZ Krško, je visoke goste nagovoril Janez Živič, direktor KZ Krško. Maji Žibert je kot novi Vinski kraljici Slovenije čestital Rupert Gole, župan Občine Šentrupert, ki je letos zlata pokroviteljica institucije. Kot predstavnik občine, v kateri domuje vinogradniško društvo Maje Žibert, je prisotne pozdravil Anton Maver, župan Občine Mokronog-Trebelno, njene bronaste pokroviteljice. Zbrane je nagovoril Cvetko Zupančič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, ki je srebrna pokroviteljica projekta. Kot predstavnica Vinskih kraljic Slovenije prejšnjih letnikov je Maji Žibert čestitala Sandra Vučko, 19. Vinska kraljica Slovenije, kot predsedujoči matičnemu Društvu vinogradnikov Mokronog pa Toni Bulc. V vlogi gostitelja in enega največjih pokroviteljev institucije Vinska kraljica Slovenije je goste pozdravila Vesna Maučec, Direktorica hotelov, Zdravilišče Radenci, Sava Turizem d.d.

Foto:Pomurski sejem

Za glasbeni program je tenkočutno poskrbela zasedba Lilith, v kateri poje tudi Maja Žibert, prireditev pa je povezoval Stane Kocutar.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.