https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Yaskawe ne bo v Mursko Soboto

17.01.2017 ob 13:00  

Kljub optimizmu Mestne občine Murska Sobota glede prihoda japonske Yaskawe v Slovenijo in s tem morda v Mursko Soboto, je danes padla odločitev, da bo Japonska korporacija Yaskawa Electric, največji svetovni proizvajalec industrijskih robotov, novo evropsko tovarno robotov gradila v Kočevju. Poleg Murske Sobote sta se za mesto postavitve potegovali še Ribnica in Kočevje.

Novico je za STA davi potrdil kočevski župan Vladimir Prebilič, ki je dejal, da se s prejemom pisma o nameri o nakupu zemljišč v Občini Kočevje uresničuje prva faza omenjene naložbe.

Mestna občina Murska Sobota je skupaj z Razvojnim centrom in Pomursko gospodarsko zbornico pripravila poseben katalog, ki so ga poslali Yaskawi. V njem so predstavili vse prednosti zakaj izbrati Pomurje. V katalogu med drugim izpostavljajo usposobljeno delovno silo, bližino avstrijskega, madžarskega in hrvaškega trga, dobre cestne ter železniške povezave ter bližino večjih prestolnic in pristanišč. Za Yaskawo sta bili predvideni dve komunalno opremljeni parceli v Severni obrtno-industrijski coni.

Kot se je sedaj izkazalo iz tega ne bo nič, saj je Prebilič, ki je ob potrditvi izrazil veliko zadovoljstvo, dodal, da gradnjo tovarne predvidevajo še letos, predvidoma poleti. Gradili jo bodo v neposredni bližini kočevske industrijske cone, občina pa bo pred tem uredila vse potrebno, je še dejal. 25-milijonsko naložbo naj bi s podporo v znesku, ki bo dosegal 20 do 25 odstotkov naložbene vrednosti, podprla tudi Slovenija.

Največji svetovni proizvajalec industrijskih robotov je v Sloveniji sicer že prisoten, saj sta v njegovi lasti ribniški podjetji Yaskawa Slovenija in Yaskawa Ristro. Yaskawa Electric je leta 1994 prevzel v Nemčiji delujoče slovensko podjetje Motoman Robotec, leta 1996 pa so v Ribnici ustanovili podjetje za proizvodnjo robotskih celic Yaskawa Ristro.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.01.2017 ob 13:09 evro gost

      škoda, da se nismo malo bolj potrudili....za dobro plačana delovna mesta!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.01.2017 ob 16:06 gost

      glavno ka so krožni novi in še bojo in kolesarska cesta nej trbe delovnih mest sobota izomira vladavina sd je spadnola na izpiti sramota za soboto ka mamo slaba zemlišča

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.01.2017 ob 16:41 gost

      ka ne privabimo kakšij Nemcuf, za njij smo dobri sužnji, tej z Japana su prepametni za nas. Nan more dati delu Nemec z minimalnuf plačo, mij ga pa ljubimo u dupe.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.01.2017 ob 11:43 ANTI1 gost

      Pa kak se gospod župan hvalo. Sam mislo ka v MO Murska Sobota nede več nezaposlenosti. Še naprej ga radi mejte Sobočanci šteri ste volili Jevška. Mogoče še vam napravi kakšno kolesarsko stezo do 1. septembra, ka de se pa z decof lejko slikau.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.