https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

V petek bo v Murski Soboti potekal Slovensko - dalmatinski večer

18.01.2017 ob 12:57  

V petek zvečer bo v Gledališču Park v Murski Soboti potekal Slovensko - dalmatinski večer, kjer bodo odmevali zvoki citer in dalmatinske pesmi.

Citre so lep milozvočen slovenski instrument, privlačen in skrivnosten in ljudje mu vedno znova radi prisluhnejo. V Sloveniji so zelo priljubljene tudi dalmatinske pesmi.  Nastopili bodo citrarka Tanja Zajc Zupan, Klapa Mali grad in pevka Teja Saksida. Večer bo vodila Tanjina hči Ana. Nastopajoči obljubljajo čisto poseben večer. Mili zvoki citer se bodo zlili z dalmatinskim melosom, višek koncerta pa bo preplet citer ter čudovitega petja in točka, ko Tanja in Ana poslušalce popeljeta v čudovito melodijo in besede iz filma Cvetje v jeseni.  

Tanja Zajc Zupan

Izvajalci bodo zaigrali in zapeli slovenske ljudske in narodnozabavne pesmi, slovenske popevke, dalmatinske pesmi in evergreene. Na primer: venček narodnih, Avsenikov venček, Morska pravljica, Prinesi mi rože, Moj dom, Ribič, ribič me je ujel, Larina pesem iz filma dr. Živago … In dalmatinske pesmi, ki jih v izvirniku izvajajo najbolj znane klape, Tereza Kesovija, Severina …: Da te mogu pismom zvati, Vila moja si ti, Oči boje lavande, Cesarica, Oprosti, Gardelin, Sunčane fontane, Moja poslednja i prva ljubavi …

Koncerti po Sloveniji so bili odlično sprejeti, obiskovalci pa pravijo, da je to dogodek z odlično izbrano glasbo, ki se dotakne duše, razveseljuje srce in je lepo darilo ali presenečenje za drage osebe. Večer bo raznolik, nostalgičen in nepozaben.

 

NAGRADNA IGRA

Podarjamo tri vstopnice za petkov koncert. V nagradni igri sodelujete tako, da na elektronski naslov nagradna.igra@pomurec.com pošljete odgovor na nagradno vprašanje in dopišete še svoje podatke in naslov.

Izmed prispelih pravilnih odgovorov bomo izžrebali tri srečneže, ki bodo po pošti prejeli vstopnico.

 

NAGRADNO VPRAŠANJE:

V katero skupino glasbil spadajo citre?

 

Odgovarjate lahko do četrtka, 19.1.2017, do 12. ure.

    Fotogalerija