https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Objavljen prvi seznam dimnikarskih družb z dovoljenjem in dimnikarjev z licenco

20.01.2017 ob 14:00  

Ministrstvo za okolje in prostor je objavilo prvi seznam dimnikarskih družb in dimnikarjev. Seznam se bo sproti dopolnjeval, uporabniki pa lahko najkasneje do 30. junija izberejo dimnikarsko družbo za opravljanje storitev na njihovi kurilni napravi za obdobje najmanj 12 mesecev.

V primeru, da do takrat izbora ne opravijo, se šteje, da so izbrali izvajalca, ki je na dan 31. decembra 2016 opravljal obvezno državno gospodarsko javno službo izvajanja meritev, pregledovanja in čiščenja kurilnih naprav, dimnih vodov in zračnikov zaradi varstva okolja in učinkovite rabe energije, varstva človekovega zdravja in varstva pred požarom na območju, na katerem se nahaja njihova mala kurilna naprava, pod pogojem, da je ta izvajalec pridobil dovoljenje za opravljanje dimnikarskih storitev.

Foto: dominvrt.si

Objava seznama hkrati pomeni, da lahko dimnikarske storitve odslej opravljajo zgolj še družbe s pridobljenim dovoljenjem po ZDimS, izvajajo pa dimnikarji s pridobljeno licenco, torej družbe in dimnikarji z objavljenega seznama, še dodaja Ministrstvo.

Seznam najdete na strani ministrstva za okolje in prostor TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.01.2017 ob 6:51 samsvojmojster gost

      Pred leti sem jih pustu, da mi očistijo peč na kurilno olje. Da o tem da ni vedel očistiti peči ne govorim, tako da sem mu mogel pmagati, ampak na koncu, ko je sestavil peč nazaj so ostali šraufi pa matice, s katerimi ni vedel kam. Pa še nastavitve gorilca zriktau. Ne vem kaj je tam počel okrog gorilca. Tako da sem moral poklicati pooblaščenega serviserja za peč, da mi je sestavilpeč nazaj in ponovno uredil izgorevanje. Od takrat nimam več problemov z INKASANTI beri dimnikarji. Na vratih jih obrnem. Drugo ne vejo kot s sondo meriti in pa popravite si pirdemo ponovno delat izmeritve čez 10 dni. Naslednjič sem jih kar na vratih obrnil tako da se mi ne pojavljajo na vratih sploh več.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.