https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Gizela Žibrik iz Predanovcev praznovala 100. rojstni dan

Predanovci, 24.01.2017 ob 7:00  

Gizela Žibrik iz Predanovcev je v četrtek praznovala svoj okrogli rojstni dan, in sicer šteje že zavidljivih sto let. V nedeljo so ji ob tem visokem jubileju vse najboljše in obilico zdravja voščili tudi župan občine Puconci Ludvik Novak z delegacijo.

Gizela Žibrik iz Predanovcev je nasmejana gospa dobre volje, ki pravi, da ji v življenju ni bilo vedno lahko, a vendar ni nikoli izgubila volje do življenja, saj je bilo tudi razlogov za veselje in smeh dovolj. Trenutno živi sama, saj je šele pred kratkim pokopala svojega zadnjega otroka, hčerko, ki je do sedaj živela skupaj z njo. Pravi, da ji zdravje zaenkrat dobro služi, le s koleni in kolki ima občasno težave, »imam pa tudi dosti ljudi, ki vsak dan skrbijo, da mi nič ne manjka,« doda.

Seveda nas je zanimalo, kako je po njenem potrebno živeti, da doživiš tako visok jubilej. Ob tem je dejala, da ni potrebno veliko, ampak, da je treba: »Slabo jesti in dobro piti. Vedno naj bodo na jedilniku zelje, repa, dödoli, pa čim manj mesa, pa bo vsak dočakal takšno lepo starost. Pa čim manj tablet je treba jesti. Jaz vedno živim tako, da sem sama sebi najboljši zdravnik. Če čutim, da mi kakšne tablete ne pašejo, jih več ne jemljem.«


Gizela je že v četrtek praznovala rojstni dan in tudi takrat so ji prišli številni ljudje čestitat, česar je bila zelo vesela in nam s ponosom pokazala uokvirjeno fotografijo, ki jo je ob tej priložnosti dobila. Prav tako vesela pa je bila nedeljskih obiskov ob njenem 100. rojstnem dnevu, ko so jo obiskali in ji voščili župan občine Puconci Ludvik Novak z delegacijo, ki so ji zaželeli obilico zdravja še naprej. Gizela se je zahvalila za lepe želje in tudi vsakemu posebej zaželela, da bi dočakal takšno visoko starost. Ter z vsakim posebej tudi nazdravila s šampanjcem. Na vprašanje česa si sama najbolj želi ob svojem rojstnem dnevu, pa je z nasmehom dejala: »Nič kaj dosti, samo zdravje naj mi dobro služi, da se bom lahko z vsemi vami spet srečala naslednje leto ob enakem času.«

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.