https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Odbojkarji Panvite Galexa si z zmago na veliko odpirajo vrata v polfinale

30.3.2011  

V prvi državni odbojkarski ligi za moške se bodo danes začeli izločilni boji. V četrtfinalu se bo Panvita-Galex pomerila s Triglavom, prva tekma bo v Kranju, druga in morebitna tretja pa v Murski Soboti. Trener Dejan Fujs verjame v napredovanje.

Če so lani murskosoboški odbojkarji v modri skupini zasedli odlično tretje mesto, so letos šli še korak višje in so zaostali le za državnimi prvaki ACH Volley. In kako ocenjuje letošnje nastope v modri skupini trener Dejan Fujs? "Nastopi v modri skupini so bili zelo težki, vsaka tekma je bila zelo napeta vse do konca, kar pet tekem oziroma polovico smo odigrali z rezultatom 3:2. Na koncu smo zadovoljni, da smo se uvrstili na drugo mesto, ker do zadnjega kroga ni bilo jasno, kakšna bo razporeditev od drugega do četrtega mesta," meni Fujs, ki dodaja, da je bilo izredno zanimivo, izstopali pa so samo Blejčani.

Z osvojenim drugim mestom dobili prednost domačega terena

Osvojeno drugo mesto pa prinaša tudi določene ugodnosti. Tako so si odbojkarji Panvite-Galexa zagotovili, da imajo v končnici morebitne tretje tekme, igra se namreč na dve zmagi, pred domačo publiki. "Drugo mesto nam res prinaša boljši izhodiščni položaj, ampak velike prednosti tu ni in bo potrebno rezultate, ki smo jih do zdaj dosegali, tudi potrditi. Že danes nas čaka tekma v Kranju, za katerega nasprotnika vemo, da je neugoden in bomo morali narediti vse, da ohranimo vlogo favorita," trezno razmišlja Fujs.

Se bo Pomurcem uspelo maščevati Triglavu za lanski izpad?

Že lani se je pokazalo, da rezultati v modri skupini niso povsem merodajni, saj kljub osvojenemu tretjemu mestu, ki je Pomurcem prinesel na papirju lahkega nasprotnika Triglav, ki jih je nato celo izločil. Se bodo letos maščevali za lanski izpad? "Res je, da nas je prav Triglav lansko leto izločil, vendar lani je bil sistem tekmovanja drugačen, saj sta se igrali samo dve tekmi. Tako se nam je svoj slab, ki smo ga imeli, maščeval in smo izpadli kljub temu, da smo bili v modri skupini tretji. Letos je vseeno neka prednost, da se igra na dve zmagi in to bomo skušali izkoristiti, pri čemer se bomo morali potruditi maksimalno," pravi Fujs.

Če Panviti Galexu uspe že danes v Kranju zmagati, bodo naredili že velik korak k napredovanju v polfinale prvenstva, saj bodo to morali potrditi le še z eno zmago na možnih dveh domačih tekmah.

Znani so že tudi polfinalni pari, tako se bo zmagovalec dvoboja med Panvito-Galex in Triglavom pomeril z zmagovalcem dvoboja med Salonitom iz Anhovega in UKO Kropo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.