https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mednarodna likovna kolonija Sožitje različnosti na ljutomerski gimnaziji

Ljutomer, 26.01.2017 ob 9:00  

V duhu sprejemanja različnosti so se na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer odločili pripraviti mednarodno likovno kolonijo, ki so jo naslovili Sožitje različnosti. Mladi ustvarjalci so se v dneh med 18. in 20. januarjem 2017 povezali in ustvarili šestnajst različnih, likovno zanimivih del.


K sodelovanju so pritegnili dijake in njihove mentorje iz II. gimnazije iz Varaždina, Umetniške gimnazije iz Nove Gorice, BORG iz Bad Radkersburga ter Srednje dvojezične šole iz Lendave, ki jim je pri izvedbi tudi pomagala.

Vodilo za izbor šol, ki so jih povabili k sodelovanju, je bilo narodnostno mešano območje ali vsaj področje z bližino meje. Nagovorili so jih, da razmišljajo najprej o različnosti, s katero se dnevno srečujemo.

Tako so se mladi ustvarjalci povezali in ustvarili šestnajst različnih, likovno zanimivih del, ki odražajo sprejemanje drugega, odražajo mladost in energijo, s katero so bila ustvarjena. K temu je prispevalo tudi pozitivno vzdušje, ki ga je bilo v likovni koloniji ves čas čutiti, tako s strani dijakov, mentorjev in zunanjih strokovnih sodelavcev.

Dela bodo postavili na ogled najprej v Ljutomeru, v Galeriji Anteja Trstenjaka, čemur pa nameravajo slediti še razstave v krajih, od koder so prišli udeleženci. Organizatorica kolonije Tanja Trajbarič Lopert na koncu dodaja, da si glede na uspešnost izvedbe vsi želijo tovrstnih srečanj tudi v prihodnje.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.