https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Srečanje pomurskih Lions klubov z dobrodelno noto

26.01.2017 ob 11:00  

Organizator letošnjega srečanja, ki je potekalo v petek, 20. januarja 2017, v Biotermah Mala Nedelja, je bil LK Ljutomer. Zbrana dobrodelna sredstva večera, v višini 1.433 EUR, ki so jih prispevali člani Lions klubov Murska Sobota, Lendava in Ljutomer ter donatorji Lionsi iz Švice, so namenjena otrokom socialno šibkih družin iz UE Ljutomer za kritje različnih letovanj.


Lions klubi (LK) v Pomurju vsa leta delovanja ohranjajo stike in si pomagajo v različnih dobrodelnih akcijah. Glavna naloga vseh klubov je pomagati, delati dobro, osrečevati ljudi v stiski in jim vračati upanje v svojem lokalnem področju. Dobrodelnost je na prvem mestu.

Vse zbrane Lionse so nagovorili predsednica LK Ljutomer, Breda Žunič, predsednica LK Murska Sobota, Mateja Hochstätter in predsednik LK Lendava, Štefan Šömen. Prijetno druženje so z ubranimi melodijami popestrile članice kvarteta godal GŠ Slavka Osterca Ljutomer, pod vodstvom mentorice prof. Hermine Matjašič.

Predsednica LK Ljutomer Breda Žunič je poudarila, da bodo zbrana dobrodelna sredstva večera v celoti namenjena otrokom socialno šibkih družin iz UE Ljutomer, za kritje različnih letovanj. Za upravičeno razdelitev zbranih denarnih sredstev se bodo povezali z osnovnimi šolami v UE Ljutomer in Centrom za socialno delo. Srečanja se je udeležil guverner Zveze LK Slovenije, Gregor Pajić. Na večeru so spregovorili in donirali tudi gostje iz Švice, in sicer Daniel Käslin, prejšnji guverner distrikta, sicer član LK Titlis in Rolf Leimgruber iz LK Solothurn Leimental. Gost je bil tudi predsednik  LK Bad Radkersburg-Mureck, Helmut Arnfelser.

Vsi, ki delujejo v duhu lionizma, za svoje delo ne pričakujejo pohval in priznanj. Prav pa je, da se dobro delo in prizadevanja opazijo. Guverner Lions klubov Slovenije je prisotne pozdravil z nagovorom in podelil dve najvišji priznanji guvernerja. Prejel ga je Ernest Ebenšpanger, dolgoletni član Lions kluba Murska Sobota. Čeprav je med starejšimi člani, velja za neumornega organizatorja aktivnosti, njegova energija in delovanje pa sta vzgled tudi mlajšim generacijam. Prejemnik najvišjega priznanja guvernerja je tudi Boštjan Pihlar, večletni član Lions kluba Ljutomer ter lanski predsednik, za izjemno dejavnost na več področjih delovanja. Po njegovi zaslugi so v Ljutomeru ustanovili Leo klub, izpeljali prve večje dobrodelne gledališke predstave, državno razstavo Plakat miru ter pričeli s projektom Donirana hrana. Pisno priznanje guvernerja je prejel še Janez Smolkovič, prav tako večletni član LK Ljutomer, trenutno prvi podpredsednik, ki vsa leta daruje sredstva za različne humanitarne namene in nemalokrat donira še materialna sredstva ter sodeluje pri organizaciji klubskih prireditev.

LK Lendava je podelil tudi svoja, klubska priznanja. Članom jih je vročil predsednik Štefan Šömen. Prejele so jih Silvija Hajdinjak-Prendl, Spomenka Juretič, Sibil Huzjan ter Metka Pal. 

Na letnem srečanju so vsi trije Lions klubi Pomurja sprejeli tudi nove člane. LK Ljutomer so obogatili Ksenija Žuman, Peter Beznec, Sebastian Ivšek in Janče Gartner. LK Murska Sobota so se pridružili Metka Kuharič, Mira Misleta Ternar, Igor Ternar, Robert Grah in Alojz Šteiner. LK Lendava pa Helena Sredenšek in Dean Šumak. Novo članico je dobil tudi Leo klub Lendava-Lendva, in sicer Ano Zelko.

V Sloveniji trenutno deluje 55 LK s skupno več kot 1.400 člani in 22 Leo klubov. Letošnje leto obeležuje 100-letnico lionizma v svetu in LK Pomurja se bodo aktivno vključili v projekt praznovanja. Osrednji dogodek bo v soboto, 27. maja 2017, v Ljubljani. Začel se bo že večer prej, v petek, 26. maja, v Kopru in Slovenj Gradcu, od koder bosta krenila na pot dva para ultramaratoncev proti Ljubljani. V teh dveh dneh bo v Ljubljani potekala tudi Konvencija. Na Stritarjevi ulici bodo v soboto dopoldan postavljene stojnice in kulinarične dobrote naših con. Na stopnišču Magistrata bo odmevala glasba.  Ko bodo pritekli ultramaratonci, se bodo Lionsi in vsi prisotni ob besedah »3,2,1- Objem«, tudi dejansko objeli.   

Foto: Lions klub Ljutomer

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.