https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomagajmo mamici dveh otrok, ki je pred novim porodom

27.01.2017 ob 13:30  

Mamica v visoki nosečnosti, z dvema otrokoma prosi za pomoč.  


"Včeraj se je na naslovu društva oglasila mamica v visoki nosečnosti, z dvema otrokoma, sinom in hčerko. Bila sem presenečena, kajti doslej me res še noben ni prišel prosit za pomoč na naslov. Vedno pišejo pisma, elektronsko pošto ali se oglasijo sosedje. Mamica je spregovorila: "Dober dan. Lepo prosim, pomagajte mi." Potem so jo oblile solze. Priznam, da se v prvem trenutku nisem znašla, saj je tudi meni šlo na jok. Povabila sem jo naprej. Ko se je pomirila, mi je povedala svojo zgodbo:

"Mož me je zapustil pred tremi meseci. Kot vidite, sem tik pred porodom. Odšel je. Noben ne ve, kje je. Niti njegovi starši ne. Ali pa nočejo povedati. Spakiral je stvari, rekel, da ne more več ter odšel. Prej smo dobro živeli, nikoli nismo imeli težav do začetka prejšnjega leta. Potem je mož ostal brez službe. Poprijel je za priložnostna dela, vendar ni imel nič stalnega. Postala sem noseča, kar je le še povečevalo stisko, saj sva vedela, da je situacija že sedaj težka. Ne obsojam ga, ker je odšel. Hudo mi je, ker se ne javi. Jaz sem sama s dvema otrokoma, sinom, kateri obiskuje 5 razred in hčerko, katera je v 3. razredu. Živeli smo normalno, bi rekla. Sedaj pa, sedaj pa... enostavno vam povem,... nimamo. Sama prejemam socialno pomoč ter otroški dodatek. Živimo kot podnajemniki. Ko poplačam položnice, mi skorajda nič ne ostane. Ne bom vam govorila, kako smo preživeli praznike. Varčujemo pri kurjavi, otroka me vedno kaj prosita. Jočem, saj vem, da jima ne morem tega kupiti, ne nuditi. Sedaj pa bom še rodila. Ničesar še nimam. Prijateljica mi je obljubila posteljico ter oblačila, vendar mi je včeraj sporočila, da je nekomu posodila in ji še ni vrnil. Jaz sem se sem priselila s Primorske, tako tukaj nimam sorodnikov ne veliko prijateljev. Res ne vem, kaj naj storim. Nimamo hrane, primanjkuje nam praška, zobne paste, šampona... (spet so jo oblile solze). Otroka tako hitro prerasteta stvari. Prosim, pomagajte mi..."

Foto: FB Cvetka Vereš

Tole je zgodba mamice iz Prekmurja, katera živi sama v podnajemniškem stanovanju. Mamica želi ostati anonimna. Danes sem osebno preverila zadevo pri njej doma. Vse prijatelje in ljudi dobrega srca naprošam, da stopimo skupaj ter pomagamo mamici, kmalu s tremi otroki. Potrebuje hrano, higienske potrebščine, oblačila za otroka: za fanta št. 146, za deklico št. 116 ter oblačila za dojenčka/fantka, kateri bi se naj rodil naslednji teden. Lepo vas prosim za pomoč. Člani društva se bomo pri pomoči mamici maksimalno angažirali, saj res potrebuje ob sebi nekoga, da premaga stisko, v kateri se je znašla," je napisala Cvetka Vereš.

Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src
Bakovci, Vrtna ulica 15, 9000 Murska Sobota
TRR pri NLB: 02015-0254139042, za Sonjo

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.