https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Spomladanska akcija sterilizacij/kastracij psov in mačk na vseh veterinarskih postajah v Pomurju

30.01.2017 ob 7:35  

Društvo za zaščito živali Pomurja obvešča, da je pred vrati spomladanska Akcija sterilizacij in kastracij psov in mačk, ki bo potekala med 1. februarjem  in 31. marcem 2017. Akcijo  so  podprle tudi veterinarske postaje v Pomurju, ki nudijo 20 % popust na ceno storitve.

V Sloveniji je preveč psov in mačk: vsekakor se skoti več živali, kot jih lahko dobi dom. Mnoge živali, ki jih ljudje ne morejo oddati, pristanejo na cesti in nato v zavetišču. Preplašene in sestradane imajo 30 dni časa, da spet začnejo zaupati ljudem. Če jih v tem času nihče ne posvoji, jih je po Zakonu o zaščiti živali dovoljeno evtanazirati. S sterilizacijo oz. kastracijo svoje živali lahko tudi vi pripomorete, da bo teh zavrženih živali, ki v zavetiščih težko najdejo nov dom, manj. Pozitiven vpliv na zdravje: preprečuje raka na maternici, mlečnih žlezah, prostati in modih, zmanjša prenos spolno prenosljivih bolezni.

Foto: deloindom.si

V društvu za zaščito živali Pomurja bodo poskrbeli za tiskanje kuponov, plakatov in letakov, katere so posredovali pomurskim občinam, ki so jih objavile na spletnih straneh občin, ali pa jih še bodo objavile, in so na razpolago vsem občanom in občankam. Pri DZŽ Pomurje ob tem pravijo: »Res je pomembno, da občani prejmejo kupon, saj beležimo veliko večji odziv na akcijo ravno na območjih, kjer so letak prejeli. Lani je bilo preko akcije steriliziranih/kastriranih 1132 psov in mačk. Ta številka dokazuje, da so potrebe po sterilizacijah/kastracijah še zmeraj velike, prav tako pa tudi interes med občani.«

Člani društva pri akcijah na terenu namreč še vedno najdejo veliko število zanemarjenih lastniških živali, kar pomeni, da jih ljudje imajo preveč in zanje potem niso več sposobni skrbeti. Zato si želijo, da bi bilo čim več odgovornih lastnikov ter čim manj zavrženih živali. Njihova akcija sterilizacij in kastracij lastniških živali je v javnem interesu, namreč želijo zmanjšati število zavrženih živali.

Foto: zurnal24.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.