https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Raztresel vroč pepel in žerjavico ter povzročil požar na gospodarskem poslopju

01.02.2017 ob 7:25  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, tri primere povoženja divjadi in zasegli dve motorni vozili.

 

V Globoki je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po sredini vozišča trčil v osebni avtomobil, ki je pripeljal nasproti. Voznik slednjega se je v trčenju lahko telesno poškodoval. V Ljutomeru pa je voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v osebni avtomobil pred seboj. Ena udeleženka je v trčenju utrpela lahke telesne poškodbe.

Na področju kriminalitete so v Gornji Radgoni obravnavali poškodovanje tuje stvari, v Murski Soboti tatvino v eni od trgovin in v Zenkovcih tatvino akumulatorja. V Peskovcih je bil obravnavan požar na gospodarskem poslopju. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi malomarnosti enega od domačih, ki je še vroč pepel in žerjavico razstresel v bližini lesenega dela objekta.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru. Zoper kršitelja z območja Gornje Radgone, ki se ob intervenciji policistov ni hotel umiriti, je bilo odrejeno pridržanje.

Zaradi vožnje brez ustreznega vozniškega dovoljenja je bil zasežen osebni avtomobil kršitelju z območja Ljutomera. Na avtocesti je bil tujcu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zasežen tovorni avtomobil.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na celotnem območju PU Murska Sobota.

Ceste na območju Pomurja so močno poledenele. Voznike opozarjamo, da se od doma odpravijo pravočasno, hitrost vožnje pa prilagodijo razmeram na cesti.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.