https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

VIDEO: Del Tuha predstavlja pesem Zacumprano srcej

01.02.2017 ob 14:15  

Etno glasbena skupina Del Tuha predstavlja svojo četrto avtorsko skladbo z naslovom Zacumprano srcej, ki jo pojejo kar v prekmurščini.


Avtor glasbe aranžmaja je Dejan Borovič, avtor skladbe je Milan Ostojic, besedila pa Feri Lainšček. Skladba je bila posneta januarja v studiu Logic Records.

Glasbeno zasedbo Del tuha sestavljajo: Štefan Horvat, vokal in kitara, Damjan Leandres, klaviature, Zoran Horvat, bobni in Elvis Resnik, bas kitara. Skupina se navezuje na tradicijo znanih prekmursko-romskih zasedb in izvaja predvsem akustično glasbo. Na svojih nastopih uspešno združuje romski melos in značilna panonska glasbena razpoloženja, vse to pa skuša ujeti tudi v avtorske skladbe.

Skupina deluje pod okriljem Ferija Lainščka ter Dejana Boroviča. Posneli so že četrto avtorsko skladbo, kmalu pa bodo posneli tudi spot v sodelovanju z Denisom Horvatom (ND videostudio). V skupini si želijo, da bi čimprej izdali tudi svoj cd.

VIDEO:

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2017 ob 16:24 nej nej gost

      Pa ka resno morete cigani vse pesmi meti na iste akorde po iston kopiti? Že miljonkrat slišana melodija, edino besedilo je drüjgo.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2017 ob 16:47 gost

      kopija melodije na milijon znanih

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2017 ob 17:24 Gost gost

      Dragi kmeti ka vas palik boli....akorde so napravili bejli cigani ce dobro vijdite...ene fejs boli😀

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2017 ob 18:10 fism gost

      Ostojić ma vse svoje melodije po istem kopitu, zato so si tako podobne, aranžma pa je delal Borovič, jugo melos..nobenemu nevaren, naj posluša kdor hoče, ni treba tolko kritizirati..nekomu je pač tudi malo dovolj, da mu pride nasmeh na lice. Kdor poje, zlo ne misli.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.02.2017 ob 8:39 gost

      vsak cigan je lahko mužikaš ki nima končane glazbene šole in osnovne šole končane njihovi predcedniki rudaš in muc so nej na sliki saj oni izkorščavlejo naš davkoplačevalski denar

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.02.2017 ob 8:49 Gost gost

        Ste pa eni resan čudni ...komaj cakate kak piranje da se neka objavi o ciganjaj ka te lejko vaš osebni nizki iq izražate. Bravo dečki tak dale

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.02.2017 ob 12:02 metla gost

      Purdi je purdi ka si moremo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.02.2017 ob 21:52 000 gost

      ciganan nej trbej šole muzicke

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.