https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Izjava apaškega župana o odkupu večinskega deleža pomurskega radia - Murskega vala

03.02.2017 ob 13:00  

Kot smo poročali včeraj, Center za ravnanje z odpadki Puconci (Cerop), katerega ustanoviteljice so pomurske občine, odkupuje večinski delež pomurskega radia - Murskega vala. Ob tem je izjavo za javnost posredoval župan občine Apače Franc Pižmoht, ki jo objavljamo v celoti.

»Tudi Občina Apače je dne 27.1.2017 kot soustanoviteljica JP CEROP Puconci d.o.o. za  dne 31.1. 2017 prejela vabilo za Izredno sejo; in sicer na temo Povabila k odkupu deleža v radijski družbi Radio Murski Val d.o.o.. K vabilu ni bilo priloženega gradiva. Ker se zaradi drugih že dogovorjenih obveznosti nisem mogel udeležiti predmetne seje, sem svoj izostanek opravičil. V opravičilu pa sem v pisni obliki zaprosil za posredovanje dokumentacije (pravne podlage, način realizacije, višina stroškov….), s ciljem, da s tem predlogom seznanim Občinski svet Občine Apače. Glede na tako pomembno vsebino dnevnega reda menim, da je le ta takega značaja, da o njej ne moram odločati sam, kakor tudi, da mora le-ta biti predhodno z zakonodajo in vsemi ekonomski izračuni argumentirana in utemeljena.«

 Župan Občine Apače, Franc Pižmoht

Foto: Arhiv Pomurec.com

Več o tem TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.02.2017 ob 13:42 gost

      no, bar eden pameten se je najšo....! ednome je bilo včeraj žau kak je glasovau, pa de šou spovedi....samo kak pravijo ove tan dolaj: "posle je***** nema kajanja"....Vsake je rejsan nej za župana, pa ge to mi živimo!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.02.2017 ob 14:35 gost

      Ka bi zdaj pa radi? Ka bi rajši ka bi radio kupil nešče od drugje in bi ga ščasoma ukino ali pa spreobrno v kakšen primitiven radio kak je maxi pa ovi hrvaški radio 105? Saj tej Murski val je tudi nej glih nekši radijski presežek, ali za dosta domačih lidij je nepogrešljivi vir informacij. Pa tudi muzika je nej slaba. Edino par voditelov bi mogli v rit brsnoti z ovin Rajon na čeli. Kak koli, veseli san ka je ousto radio v domačij rokaj. Bar tou, če nan že vse drugo tujci za male pare odpelajo ali vničijo.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.02.2017 ob 15:39 gost

      imam občutek, da se je smetarjem od preobilice denarja v žepu malo zrolalo, sedaj prepričuje pohlepne župane, da bi dobiček kapitalizirali in ustvarili še večji dobiček, cene smetarskuh storitev pa strmo navzgor, kot na triglav, ljudje, ta pohlep plačujemo mi, naj že nekdo ustavi te norce

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.02.2017 ob 12:48 gost 65 gost

      se strinjam treba je ustaviti te norce

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.02.2017 ob 13:02 justice gost

      G Pižmoht, občani Občine Apače so lahko srečni, da imajo tako preudarnega župana. Zavedate se svojih poblastil, kot vam jih daje Zakon o lokalni samoupravi, predvsem ste pa povedali, da se je 21 županov odločalo na pamet in v nasprotju z veljavno zakonodajo. Predložena dokumentacija za nakup 60% poslovnega deleža murskega vala je manj kot slaba vsebina za 1. letnik srednje ekonomske šole. Postavlja se mi vprašanje, ali gre za politikantsko s figo v žepu in osebne interese ali pa je stanje duha in znanja županov na tako nizki ravni. Med ljudmi vre od nezadovoljstva zaradi vsaj dveh zaporednih nesmiselnih odločitev županov, ki napačno mislijo, da so ravno oni tisti, ki tako nesmiselno odločajo o denarju javne gospodarske službe podjetja Cerop, v katero malhko plačujemo MI, OBČANI. Bilo bi smiselno, da se samooklicani svet razvojne regije ukine. Ni zakonske podlage za ustanovitev in posledično ne za odločanje županov v nje(10 izbranih županov) Očitno je potrebna intervencija "nekoga "iz Ljubljane, da se norije-finančne morije in bolestne ambicije nepooblaščenih ustavijo. Ni še rešen nasedli regijski projekt vodovod B, že so na vidiku novi nesmisli.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.02.2017 ob 13:08 gorički gost

      Radio Murski val naj preživi na tržnih načelih. Župani, bilance pričajo o vaši napačni odločitvi. Navedite, kaj konkretno prinaša ta radio regiji. Morda si kdo kupuje spin orodje za volitve 2018. Ljudje se odločamo na drugih načelih. Mnogo političnega kapitala ste župani zapravili z odločitvami v zvezi s Ceropom v zadnjem mesecu, pa še neveljavne so.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.02.2017 ob 20:35 kranaval gost

      Ne morda, sigurno si kupujejo orodje za bodoče volitve. So župani, ki si to na davkoplačevalski račun, plačujejo že leta. Pa nikomur nič.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.