https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Soboški odbojkarji s Koroške s polnim izkupičkom

6.2.2017  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 17. krogu 1. DOL za moške v gosteh premagali Fužinarja SijMetalRavne.


Fužinar Sij Metal Ravne vs. Panvita Pomgrad 0:3 (-24, -20, -19)

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Bogožalec 18, Rojnik 13, Detela 9, Flisar 4, Drvarič in Šmitran (oba po 3).

Dvoboj ekip s spodnjega dela prvenstva je zanesljivo dobila ekipa iz Prekmurja. Odbojkarji Panvite Pomgrad so se v letošnjem letu že drugič veseli zmage. Prvo zmago so vknjižili 14. januarja ko so v zaostali tekmi premagala SIP Šempeter in sedaj je še klonil Fužinar Sij Metal Ravne.

Odbojkarji Fužinarja so tekmo začel dobro. Prvi niz je bil po njihovih željah vse do končnice. Vodili so vse do 12:10, nakar je Panvita Pomgrad nanizala tri točke, a borbeni Korošci se niso dali in vrnili z dvema točkoma. Fužinar je prešel v vodstvu in vztrajal vse do 22:20 točke, nato so odbojkarji Panvite Pomgrada strnili vrste in ujeli priključek, prehiteli tekmece in prvi prišli do prve zaključne žoge, ki so jo tudi takoj izkoristili in povedli za vodstvo z 1:0 v nizih. Niz se je končal z rezultatom 24:26 za Panvito Pomgrad.

Drugi niz je Panvita Pomgrad začela bolje. Vodila je za tri točke, vendar se Fužinar ni dal, se vrnil in ujel priključek, a ga je moral spet loviti, ko je Panvita Pomgrad z odlično igro nadigrala nasprotnika in pobegnila na 19:15. To je bil za končnico dovolj, saj so si igralci trenerja Dejana Fujsa priigrali zaključno žogo in jo tako kot v prvem nizu v prvem poizkusu izkoristili za vodstvo z 2:0.

Foto: arhiv Pomurec.com

Podobno kot v drugem je bilo tudi v tretjem nizu. Panvita Pomgrad je narekovala ritem tekme, si prigrala prednost treh točk. Odbojkarji Fužinarja so jih spet lovili a neuspešno saj so odbojkarji Panvite Pomgrada v končnici prišli do petih točk prednosti, bilo je samo vprašanje koliko moči in zbranosti še premorejo Korošci. Panvita Pomgrad je ponovno kot v prejšnjih nizih prišla do prve zaključne žoge, katero so tudi izkoristili in se veselila zmage v gosteh.

Panvita Pomgrad bo naslednjo dočamo tekmo odigrala v sredo. 8.2.2017 ob 20. uri  proti ekipi ACH Volley, ko si bo poskušala izboriti vstopnico na zaključni turnir Pokala Slovenije.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.02.2017 ob 17:30 gost

      Kak nisko je spadnola soboška odboka pa tou neje rejsan. Kak dugo de še Fujs trener, stou lejt? Vej je pa nikaj nej napravo. Samo zapravlanje pejnez. Polaneč pa tau cuj gleda, jasno če sta kamerada. Žal, odbojka propada pri moškaj v sobote.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.