https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Uspešno promovirali prleško gibanico na sejmu Natour Alpe-Adria

07.02.2017 ob 12:00  

Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH se je v začetku meseca februarja udeležilo sejma Natour Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, in sicer z namenom promovirati prireditev Prleška gibanica 2017. Istočasno je seveda poskrbelo za večjo prepoznavnost tradicionalne prleške sladice in Prlekije nasploh.


Ravno povezovanje pri promociji je namreč izjemno pomembno. Pomurska turistična zveza je omogočila predstavitev turističnim ponudnikom, društvom, zvezam in društvo KELIH je z veseljem sodelovalo na sejmu. Prleško gibanico, tako sladico kot prireditev, je bilo dosti lažje predstavljati, ker so jo obiskovalci lahko poskusili. Za to so z odličnimi sestavinami poskrbele Pomurske mlekarne ter Majda Vrbnjak in Lidija Koroša, ki sta prleške gibanice pekli za sejem. Poleg predsednice društva Tjaše Kos sta prvi dan tudi aktivno pomagali na sejmu.

Odzivi obiskovalcev so bili zelo pozitivni. Kar precej je bilo takšnih, ki konec poletja oziroma jeseni načrtujejo dopust v Prlekiji, zato bodo zdaj lahko svoj dopust realizirali v času prireditve Prleška gibanica 2017, ki bo v soboto, 2. septembra 2017 v Križevcih pri Ljutomeru. Tako z obiskovalci kot nekaterimi razstavljavci so navezali nove stike, ki bodo spletli nova sodelovanja in nove možnosti promocije prleške gibanice ter s tem Prlekije kot turistične gastronomsko bogate destinacije.

Na sejmu se je predstavilo še nekaj Prlekov, in sicer Vinogradništvo Družina KOS ter turistične kmetije Dervarič, Pivičan Kosi, Vrbnjak in Šalamun.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.