https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Jevšek odstopa od nakupa Murskega vala

07.02.2017 ob 14:39  

Murskosoboški župan Aleksander Jevšek naj bi odstopil od nakupa 60-odstotnega deleža Murskega vala.


V minulih dneh smo pisali o tem, da naj bi regionalni center za ravnanje z odpadki CEROP, katerega lastnice so pomurske občine, na pobudo županov nameraval kupiti 60-odstotni delež Murskega vala, za kar bi odštel 540 tisoč evrov. Potem ko je novica o nakupu razburkala pomursko javnost, je murskosoboški župan Aleksander Jevšek zahteval sklic nove izredne seje sveta ustanoviteljic CEROP in novo glasovanje o nakupu. Danes pa je po poročanju Financ, Jevšek od nakupa regionalne radijske postaje odstopil.

Kar pri nakupu najbolj bode v oči je dejstvo, da je bil posel izpeljan v desetih dneh, pri čemer ni bila pregledana niti bilanca preteklega leta, ko je radio posloval z izgubo. Pred nakupom prav tako ni bila spremenjena družbeniška pogodba, po kateri večinski lastnik nima pravice upravljati družbe, vse odločitve lastnikov naj bi bile sprejete s soglasjem. Pomurski župani so nakup radia pogojevali s spremembo družbeniške pogodbe.

Denis Čeh, ki je preko podjetja 3lan drugi lastnik Murskega vala, pogodbe ne namerava spreminjati, s čimer je želel doseči to, da bi pomurski župani odkupili tudi njegov delež radijske postaje. Prav slednje je namreč, tako poročajo Finance, predlagal prav Jevšek, pri tem pa imel veliko podporo s strani ostalih pomurskih županov  (proti temu so bili namreč le v Turnišču, vzdržali so se v Beltincih, župan Tišine pa je pred glasovanjem protestno odšel).

Kot so pred dnevi pojasnjevali na MO Murska Sobota, bi morebitna prodaja Murskega vala nekomu izven Pomurja po vsej verjetnosti pomenila komercializacijo radia, s čimer bi izginile vsebine namenjene lokalnemu okolju, narodnim in etičnim ter verskim skupnostim, radio pa bi po njihovem mnenju začel izgubljati verodostojnost.

Podrobnosti o odločitvi Jevška in drugih županov pa sledijo …

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.02.2017 ob 15:36 Feri gost

      Pametna odlocitev...

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.02.2017 ob 9:47 šerif gost

        res pametna , ne bi pa bilo slabo če bi odstopi tudi kot župan , njegova izvolitev v naslednjem mandatu je tako ali tako vprašljiva , saj bi se po dve leti moralo že nekaj dogajati , ne pa . . . . . .

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.02.2017 ob 16:20 Savaš gost

      Toliko pametnih in šolanih kadrov v SD in SMC, pa jih pamet sreča ko se iz sodišča vračajo domov!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.02.2017 ob 16:59 smc gost

      dobro je on znal ka nejde to samo tak ali je mislo ka narod nori pa ka se nede buno pa malo poizvedo,če je vse to legalno ;-) zdaj pa prpa ha ha verjetno de še ven spadno ka če njega nebi bilo bi ostali šli v to pa ka dobro ka ga mamo ka je to preprečil ha ha vupan ka teh 19-20 mesecev hitro mine pa ka se rejšimo najslabšega župana v zgodovini M.Sobote

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.02.2017 ob 17:29 gost

      https://www.finance.si/8853847/Finance-premikamo-Jevsek-odstopil-od-nakupa-Murskega-vala-Ampak

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.02.2017 ob 18:01 gost-smc1 gost

      Jevšek je kot v vrtcu,danes igramo,jutri pa popevamo,to so politiki slovenskega kova,njihova beseda je kot mehurček na vodi, zdaj je za čas ga pa ni več.Žalostno

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.02.2017 ob 18:10 Gosak gost

      Je Murski val edini radio v Pomurju? Ni, saj deluje v Ljutomeru Radio Maxi. Je zato, ker ima domačega lastnika (če prav vem, je to podjetnik Žuman), boljši od Murskega vala? Dvomim. Ima več poslušalcev? Kaže, da je temu tako. Zakaj? Voditelji nastopajo bolj sproščeno in živahno, objavljajo kratka, aktualna splošna in lokalna poročila pa še bi se našle dobre strani njihovega programa. Zelo mučno pa je poslušati vedeževalca Srđana Milutinovića, ki govori v srbskem jeziku, voditelji pa ga ne prevajajo, kot bi bilo treba; in zelo moteče je tudi ponavljanje določenih oddaj (npr. Fanika in Đesa, Olje 10, 16 ...). Glede nakupa Murskega vala pa so informacije nejasne. Enkrat berem, da ga je Cerop že kupil, potem da se od nakupa odstopa, da si je Jevšek premislil ... Čudna se mi zdi tudi reakcija direktorja CEROP-a Cipota, češ da mora nadaljevati s postopkom nakupa. Kdo bi vse to razumel?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.02.2017 ob 18:13 trn gost

      prehitra odločitev, politično modro bi bilo, da počaka saj če 3lan ne misli privoliti v spremembo pogodbe tako ali tako ne bo prišlo do realizacije sklepa...kaj pa če bodo ostali vztrajali pri odločitvi in bo CEROP kupil 60% delež ...potem to ne bo več soboški radio...verjetno se bo preselil v kako drugo občino...morda , Lendavo, Ljutomer ali Radgono, ki postajajo vse bolj regijska središča

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.02.2017 ob 18:43 niveau gost

      g. Jevšek lahko odstopi kot župan, nikakor pa on ne more odstopiti od nakupa deleža Murskega vala, saj nikoli ni imel pooblastil za nakup, saj mu jih ni dal mestni svet. In tudi če bi mestni svet sprejel pozitivni sklep za nakup, bi ga moral zadržati, ker podjetje Cerop v skladu s svojim odlokom o ustanovitvi zaenkrat ne more opravljati dejavnosti v zvezi z radiom. Odlok oz. spremembe odloka o ustanovitvi JP Cerop pa sprejemajo občinski sveti (1 mestni svet) 27 občin Pomurja in že danes povem, da sprememba ne bi bila potrjena. Zdaj postaja vprašanje še zakonitost odločitev v zvezi z bivšo družbeno prehrano. Najboljše za vse bo, da odločitev županov o zadolžitviin še čem preveri Računsko sodišče! V kolikor gre za novo nezakonito dločitev, je najbolje, da svet ustanoviteljic po spremembi odloka predstavljajo ljudje z znanje in ne več župani, ki so se v omenjenih primerih izkazali pravno in finančno ne ravno najbolj poučeni.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.02.2017 ob 20:00 lil gost

        kdo si pametnjakovič....zakaj se skrivaš če si tako prepričan v svoje znanje...POJMA NIMAŠ O TEM

        0 7 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.02.2017 ob 23:58 Patrija gost

      Nej čuda ka je rdeče, samo če bi biu pravi rdeče bi meu kaj v glave

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.02.2017 ob 0:46 Rouraš gost

      Nakup Murskega vala je bila sprožena na pobudo lendavskoga Balažeka. Pol leta so pripravlali odkup Karolijevega deleža, Jevšek je samo asisteral. Bistvo bi bilou propageranje evropske prestolnice kulture (EPK) v Lendavi, pa seveda parlamentarne in lokalne volitve 2018. Domnevno je idejni oča nakupa bil Čander, ki vodi Balažekov projekt EPK-ja, firma njegove žene Kreativna baza je med sept-dec 2016 že pobrala več kak 21.000 evrov (od Galerije muzeja Lendava 9500, od Občine Lendava 11.799 - erar.si). Tak se tou dela v našij občinaj, ge se terejo milijoni (v Lendavi 11, v Soboti 21), kak v kakši super firmi. Nema zime, mafija radi.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.02.2017 ob 6:41 smc gost

      prekopirano z enega drugega portala vendar zelo dobro napisano. zakaj Jevšek piše CEROP - u, da kao Mestna občina odstopa od sklepa, ki so ga sprejeli župani (tudi soboški g. Jevšek), ko pa občina MS o tej temi ni sploh razpravljala (pogledal sem dnevni red zadnjih dveh sej mestnega sveta in točke o nakupu MV ni bilo na dnevnem redu). Jevšek kot župan občine MS lahko piše in govori, da ON (zupan), NE OBČINA odstopa od sklepa, ki ga je ON (župan Jevšek) podprl. Očitno se je Jevšek zbal, da ga bodo njegovi bivši kolegi-kriminalisti preiskovali ker je SAM (ne občina MS) sprejel sklep, da kupijo 60% delež MV. Jevšek se rad skriva za sklepi občinskega sveta, pri MV pa je naredil kardinalno napako, ki ga bo drago stala....zato pa zdaj govori, da se "občina umika" iz zgodbe, v katero je sam vskočil kot iniciator in glasno govornik zadeve....

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.02.2017 ob 8:47 niveau gost

      lil počakaj, da se opravijo pregledi in preiskave, pa potem lapaj. župani več ali manj o ničemer ne odločajo, oni samo zastopajo sklepe in interese, ki temeljijo na odločitvah občinskih svetov. zadnje leto pa se nekateri župani poskušajo iti šerife. večinoma v škodo občanov in javnega podjetja, ki si blagajno polni z denarjem občanov. ma kakšen radio, dajte no. finančno gradivo za odločanje (pasina,aktiva) je imelo 8 vrstic, skrita izguba 2016 in še in še. sicer pa, za župane je bilo še to očitno preveč glede na sprejeto odločitev. in tukaj se zgodba konča. v tem čalnku priimek jevšek personificira neko odločitev, kar je napačno. jevšek kot ŽUPAN lahko občine le predstavlja in nič več. zato bi bil dober zakon, da se župane lahko takoj odpokliče. nakup radia bi bil že eden takih tehtnih razlogov za odpoklic. verjemite, da eni župani odloka (Cerop) bodisi niso prebrali ali pa ga ne razumejo, saj je tam zapisana večina pravic in obveznosti. delati po načelu v ponedeljek za, v torek proti bi v mojih srednješolskih letih rekla BRUKA.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      08.02.2017 ob 15:30 gost

      Podjetje, ki je v lasti občin in je tako zelo dobičkonosno naj poskrbi za svoje zaposlene delavce, mislim delavce, ne tiste čičala in gledala kamere. Naj jim da dobro zaščitno obleko, obutev, maske, rokavice in podrokavice, ker delajo v nenormalnih delovnih pogojih.. sanirajte smrad in smrdljive vode in potem delajte marmelado. Zdaj pa začnite pljuvati po meni vsi tisti, ki CEROPa niste nikoli povohali in videli in ne veste kaj je tam. Hvala.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      08.02.2017 ob 16:08 gorenjc gost

      Danes malo tukaj v Livadi v Moravskih Toplicah prebiram lokalne portale in berem ta članek. Tako neobremenjen mislim, da gre tukaj za nečedne posle, za katere so vaši župani preskočilo svoja pooblastila in zakone. na podlagi tega članka bi policija že zdavnaj morala biti v akciji, prav tako upravna inšpekcija. Zaboga, kaj bo javno podjetje delalo s tem radiem, ki je vreden manj od 100 000 evrov, vsaj bo bilancah sodeč. Verjetno ga sploh nihče noče imet.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      08.02.2017 ob 16:52 kranščak gost

      Jevšek je vsaj zbral toliko poguma, da se je potegnil nazaj. Ja, saj vem, občinski svet(i), pa to. Me pa zanima, kaj bodo blebetali drugi župani. Predvsem tisti, ki je bil iniciator vsega. Niti pisnil ne bo, novinarji (neodvisno novinarstvo?) pa ga ne upajo nič vprašati. Samo poglejte na Ajpes pred volitvami, pa vam bo vse jasno. Inšpekcije, tožilstvo in policija pa nič. Sram me je, kakšen smrad se širi po tej prelepi državi.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      08.02.2017 ob 18:02 gost

      Ja pravilna POTEZA. za ta denar si naj rajši KUPI PAMET.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      08.02.2017 ob 20:29 kapitalist gost

      Verjetno bo o Murskem valu rekel kaj tudi Murski val. V ozadju je toliko nesnage, da je Cerop premali, morda ljubljanska snaga. On ljubi njega, na veke amen.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      09.02.2017 ob 0:35 šlus gost

      Prav da se je Jevšek umaknil iz tega. Balažek pa še vedno vztraja in podpira nakup, ali kaj? Ja, sem pozabil, da Balažek ne komunicira s folkom in z občinskimi svetniki. In kako si naj razlagamo besede tišinskega župana Horvata, da je bilo, kakor da bi bili postavljeni pred strelski vod? Ali pa mnenje županje Turnišča Zverove, da so vse občine prisiljene, da prevzamejo odgovornost, ki je ne želijo? To ti je demokracija. Prisila? Strelski vod? Nekdo bi stvarno moral odstopiti!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.02.2017 ob 19:08 gost

        To ka je povedo tišiski žuan pkmenk, da so me eni fejst velki interes ka bi raio küjpele. Ka bi te fsaki den meli vöre predavanja kak se fejst dela za občane.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      09.02.2017 ob 23:44 gost

      To da je Jevšek umakno soglasje k nakupu je čisto zavajanje občanov Soboške občine in ostalih Pomurcev. Dokaz: ko je na kaki seji občine ali javnega podjeta sprejet sklep, se po končani seji lahko le-ta izpodbija z tožbo ali ga zadrži župan ali direktor. Ne more pa kak svetnik, ki je glasoval za, po seji umikati svoj glas. To ve vsak, ki je vsaj malo sodeloval pri občinskem svetu ali svdtu javnega podjeta. Če si pa pravnik pa še toliko bolj. Zato trdim, da gre za zavajanje ljudi, da bi se pred ljudmi delali lepi in jim mazali oči.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      10.02.2017 ob 21:55 kritičar gost

      Ceneje je enostavno usanoviti novi radio, kot pa dati odpravnine zdajšnjim radijcem. Murski val pač ne more preživeti na trgu in naj gre zu grund. Nesposobno vodstvo. Če bi ta radio bil kaj vreden, bi ga Karoli-GMT imel naprej. Zakaj se občine niso enako obnašale do tovarne mura, pomurke itd...Župani poglejte se v ogledalo. Porazna slika, mar ne? Malo znanja, malo podatkov, velike odločitve. Rezultat? Poraz.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.