https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Murskososoboški občinski proračun bo naravnan investicijsko

Murska Sobota, 08.02.2017 ob 7:00  

Murskosoboški mestni svetniki so se včeraj sestali na 19. redni seji mestnega sveta. Med drugim so v prvi obravnavi potrdili proračun občine, precej razprav pa je bila deležna tudi aktualna tema namestitve azilantov v stanovanje na Lendavski ulici 17 b v Murski Soboti.

 

Letošnji proračun: slabih 21 milijonov evrov

Osrednja točka včerajšnje seje je bila prva obravnava proračuna za letošnje leto, ki bo znašal slabih 21 milijonov evrov. Kot je pojasnil župan dr. Aleksander Jevšek je letošnji proračun usmerjen investicijsko. Nastajal je v dialogu, v krajevnih skupnostih in mestnih četrtih, ob sodelovanju s predstavniki javnih zavodov in javnih podjetij, različnih organizacij in društev ter s pomočjo svetnic in svetnikov. Precej sredstev bo potrebno nameniti za lastne deleže pri črpnaju evropskih sredstev. Največja naložba je že znani paviljon Expa s projektom Vrata v Pomurje ter prenova mestnega središča. Po drugi strani pa je naravnan tudi socialno, saj bo šlo za socialne izdatke ca. 5 milijonov evrov.

Glavna težava namestitve azilantov je slaba informiranost

Pozornost pa so namenili tudi peticiji proti naselitvi azilantov v stanovanje na Lendavski ulici 17 b v Murski Soboti. Župan Jevšek je predstavil razloge, zakaj se ni odločil za sklic izredne seje in izpostavil, saj ni dobil nobene informacije o morebitni naselitvi.

Sprejeli so tri sklepe. V prvem so potrdili, da seznanitev z Informacijo o vloženi peticiji proti naselitvi azilantov v trosobno stanovanje na lendavski ulici 17 b v Murski Soboti. V drugem odločno zahtevajo, da vlada Republike Slovenije seznani Mestno občino Murska Sobota o nameri naselitve oseb z mednarodno zaščito v mestni občini Murska Sobota. V tretjem pa ministrstvom, ki razpolagajo z nezasedenimi državnimi stanovanji v občini, predlagajo, da začasno priskočijo na pomoč mestni občini Murska Sobota, da zagotovi v teh stanovanjih začasno nastanitev svojih občanov.

Mestni svetnik Miran Forjanič je med drugim pojasnil, da je pred tremi meseci bila načrtovana tudi namestitev 10-članske družine azilantov v Černelavcih, vendar so se z lastnikom hiše dogovorili, da do podpisa pogodbe odstopi. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.02.2017 ob 12:35 Savaš gost

      Proračun MOMS je tako napihnjen, da bo Sobota v kratkem izgledala kot mala Ljubljana. Glavno je, da bo dovolj za graščaka RIS-a in kraljico BP. Kulture in prireditev za soboško smetano in želatince bo po predstavitvi sprejetju proračuna dovolj. Saj narod v Soboti in okolici tak ali tak živi od kulture, iger in kruha, Realni sektor pa počasi umira. Dobro je, da je še vsaj nekaj dnevnih migrantov, ki so pridni kot mravlje in težko zaslužene € morajo pod prisilo pustiti, da jih FURS zarubi. Vi kulturniki, intelektualci z raznimi kupljenimi titulami se malo zamislite. Mislim, da več ni daleč, ko se boste morali zaposliti kot kakšni avtoličarji, brusilci in varilci v kakšni MAGNI. Pa lep kulturni praznik želim, predvsem tistim, ki se že desletja krmite pri občinskih in državnih jaslih.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.02.2017 ob 15:12 malo morgen gost

      Največji investiciji predstavljata prenova mestnega središča in postavitev Expo paviljona, kot regijskega promocijskega centra na Soboškem jezeru. aha od toga mo te dobro živeli pa dosta de jih zaposlenih ;-)

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.02.2017 ob 16:22 carli gost

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.02.2017 ob 17:35 gost

      OBČANI Soboške občine rajši kot da komentirajte pojdite smeti pobirat po ulicah cestah da bo občina bolj urejena vi se pa nadihate svežega zraka ter poskrbite za svoje zdravje-Pravzaprav velja za vse prebivalce naše Slovenije.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.02.2017 ob 20:26 delavec gost

      Ha,ha drvarnica se bo delala ceste pa slabše po Soboti kak v Romuniji in Albaniji .Poščijn se na Axpo

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.02.2017 ob 12:08 MOREY gost

      KA SE TE EX ŠERIF SOBOTE TAK KISILO DRŽI NA SEJI MS MOMS. ZGLEDA TAK ČE SO NJEMI POTONULE VSE LADJE. MOGOČE PA ZATO, KA MU JE NIKAK SPELO POSEL STOLETJA (nakup MV).

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.02.2017 ob 0:02 excelec gost

      ja MOREY pravo boš še, ka je ex-šerif sobote sprejel sklep o nakupu MV. Zdaj ima pa sedanji šerif probleme, ka nemre dokazati, da gre pri nakupu za javni interes. Sedanji šerif (kak tij praviš) en den sprejme sklep o nakupu, čez 2 dni si pa premisli... vmes je ugotovil, kakšne ma bilance MV, ha ha.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.02.2017 ob 11:23 MOREY gost

      excelec; sory nej si dobro razumel, ex šerif je bil glavni policaj - varaša ali pokrajine, valjda se spomniš kdo je bil takrat šerif in kdo je ex Burgermaister v prejšnjem mandati. Če bi tou napravo ex Burgermaister bi Risov graščak in ostala združba po plafoni letali.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.