https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Lendavske »kofetarice« osvajajo najmlajše s predstavo »Ne bojte se volka!«

08.02.2017 ob 12:00  

Ob slovenskem kulturnem prazniku so članice gledališke skupine Kofetarji-M pripravile najmlajšim v občini prijazno darilo – gledališko predstavo Ne bojte se volka.


Kot pravijo »kofetarice«, vedo, da je tovrstnih prireditev v vrtcih in šolah iz znanih vzrokov (ni sredstev, predstave profesionalnih gledališč so vse predrage …)  žal zelo malo, zato skušajo same vsaj enkrat letno (pred božično-novoletnimi prazniki ali ob kulturnem prazniku) pripraviti kaj zanimivega, zabavnega in poučnega za najmlajše.  Ne bojte se volka je  njihova  sedma predstava  v sedmih letih, odkar je bila skupina ustanovljena.  Doslej so si otroci  lahko ogledali Sneguljčico malo drugače, Murija in Julijo, Božičkov pevski zbor, Mojco Pokrajculjo ter  pravljični igri  Čigava bo jelka in Nenavadno darilo.

Vse sodelujoče v skupini Kofetarji-M  so seveda članice Društva upokojencev Lendava.

Skupina deluje pretežno v enaki sestavi: Jerica Trojak, Marija Varga, Ruža Horvat, Anica Varga, Tili Karba, Marija Kostric, Milojka Utroša, Metka Ribarič in Olga Paušič, po potrebi pa privabijo medse še koga, ki bi se rad preizkusil na odru. Veseli so vsakega, ki se jim želi pridružiti. Avtorica besedil je Olga Paušič, ki predstave tudi režira, za scenografijo in kostume pa skrbi Tili Karba v dogovoru z nastopajočimi. Večino opravil, povezanih s postavitvijo predstave, postorijo same, tako njihovo delo ni odvisno od finančnih »injekcij« kogar koli, torej so zelo samostojne in imajo pri izboru besedil, igralcev itd. povsem proste roke.

»Tokratna predstava Ne bojte se volka je delno predelava znane pravljice, v kateri ima volk ključno vlogo, a je sčasoma izgubil svojo moč, saj se je postaral, nima zob, nima moči in torej ni več nevaren … No, uganete? Če ne, si nas pridite ogledat v katerega od vrtcev ali v katero od OŠ, saj so staršem, dedkom in babicam, dobrim prijateljem vrata  povsod  odprta,« vas vabijo »kofetarice«.

Ne pozabite: Pravljice so večne, napisane so ne le otrokom, ampak z enako ljubeznijo  namenjene tudi odraslim.

Predstave si lahko v prihodnjih dneh ogledate:

Vrtec Tomšičeva Lendava + enota Dolga vas      9.2.2017 ob 9. Uri

Varstveno delovni center Lendava       9. 2. Ob 10.30

DOŠ II Lendava,  10. 2. ob 8.45

DOŠ I Lendava,  14. 2. ob 9.45

DOŠ Dobrovnik (+ vrtec), 15. 2  ob 8.15

DOŠ Genterovci (+ vrtec), 15. 2. ob  9.45

Avtorica: Olga Paušič (Gledališka skupina KOFETARJI-M)

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.