https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zdravstveni minister krstil novo pridobitev murskosoboške bolnišnice

Murska Sobota, 01.04.2011 ob 17:49  

V murskosoboški bolnišnici so se odprla vrata urgentne službe Zdravstvenega doma Murska Sobota, kjer bo za prebivalce soboške upravne enote zagotovljeno 24-urno zdravstveno varstvo. V prostore bolnišnice se hkrati seli tudi dežurna pediatrična služba, kar je prvi tovrstni primer v Sloveniji.

V prostore bolnišnice se seli tudi pediatrična služba

Soboška bolnišnica odpira nov list za boljše dostopnosti do ustrezne obravnave bolnikov. Direktor soboške bolnišnice, dr. Bojan Korošec, poudarja, da želijo dvigniti nivo med primarno in sekundarno službo. "S skupno urgentno službo pa bo manj prevozov, manj čakanja bolnikov, predvsem pa bo enaka dostopnost otrokom in mladostnikom, saj se v prostore bolnišnice seli tudi pediatrična nujna ambulanta," in hkrati verjame, da je odločitev pravilna.

Zdravstveni delavci želijo pomagati Pomurcem

Predstavnica Zdravstvenega doma Murska Sobota je pojasnila, da imajo za sabo že nekaj tednov trdega dela, hkrati pa upa, da so večje prepreke že premagali in tudi razbili tabuje. Poudarila je, da "zdravstveni delavci želijo pomagati Pomurcem in jim olajšati dostopnost nujne medicinske pomoči." Pacientom bodo na voljo zdravniki specialisti, aparature in oprema bolnišnice, skupaj z laboratorijem, delovali pa bosta dve dežurni ekipi.

Prvi primer bolnišnice v Sloveniji, ki ima urgentno službo za otroke

"To je prvi primer v Sloveniji, ki med bolnišnico in zdravstvenim domom združuje tudi pediatrično bolnišnico," je povedal minister za zdravje Dorjan Marušič, ki verjame, da bo sistem drugačen in bolj kakovosten, saj bo na enem mestu imel tudi laboratorijsko oskrbo. "Murskosoboška bolnišnica je pred pomembnimi izzivi, saj hitro umešča novo tehnologijo," je še poudaril minister Marušič, ki poziva predvsem zdravstvene delavce: "Danes ni dan za šale, danes gre za res."

Ob sobotah, nedeljah in praznikih bo urgentna služba delovala 24 ur

Med tednom bo urgentna služba delovala med 20.00 in 6.00 uro, ob sobotah in nedeljah ter praznikih pa bo delovala kar 24 ur neprekinjeno. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.