https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Čebašek-Travnikova ob potrditvi mandata: »Z vsemi, ki bodo opozarjali na napake, se bomo pogovorili.«

14.02.2017 ob 9:00  

Skupščina Zdravniške zbornice Slovenije je na včerajšnji redni seji potrdila mandat novi predsednici zdravniške zbornice Zdenki Čebašek-Travnik. Ta je v nagovoru skupščini poudarila, da mora zdravniška zbornica ostati trdna in močna podpora njenim članom.

Z izvolitvijo predsednika zbornice so zdravniki dokazali, da znajo stopiti skupaj, je dejala Čebašek-Travnikova, psihiatrinja in nekdanja varuhinja človekovih pravic. »Ni moj namen iskanje odgovornosti za morebitne nepravilnosti v preteklosti, temveč zavezanost k temu, da napak ne bomo ponavljali. Zato bomo uredili delovanje zbornice na nov način in vpeljali transparentno delovanje vseh organov in vseh zaposlenih,« je obljubila.

Zavezala se je, da s potrebnimi spremembami v zdravniški zbornici ne bodo odlašali. »Naše misli so usmerjene v prihodnost, zato smo si prizadevali, da bi v najkrajšem času sestavili izvršilni odbor,« je dejala. Zdravniško zbornico bo vodila ob pomoči članov izvršilnega odbora, v katerega bo po njenih besedah vključenih veliko mladih zdravnikov. Njim bo posvečen velik del prvega leta njenega mandata. Nova predsednica zdravniške zbornice se bo zavzemala tudi za preglednost delovanja zbornice in profesionalizem. »Z vsemi, ki bodo opozarjali na napake, se bomo pogovorili,« je po poročanju STA obljubila. Izpostavila je še, da je odhajajoče vodstvo zapustilo solidno finančno osnovo, ki dopušča možnost za znižanje članarine.

V sodelovanju s skupščino bodo po njenih navedbah še prenovili statut in predlagali odbor za prihodnost, prav tako bodo na novo napisali, prenovili in uskladili številne akte, da bo delovanje zbornice potekalo zakonito in s čim manj zapleti. »Vrata naše zbornice bodo odprta za vse, ki se nam bodo na opisani poti želeli pridružiti,« je še dejala.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Predsednik zdravniške zbornice v odhodu Andrej Možina je spomnil, da so v njegovem mandatu s sodelavci »kar največjo pozornost namenili enotnosti zdravništva« in da ta ni samoumevna. Zbrane je pozval, naj ne dopustijo razprtij med zdravništvom in da tudi v prihodnje delujejo enotno. Možina je še opozoril na problematiko neenotnosti glede obveznega članstva zdravnikov v zbornici, ki je po njegovih besedah »nočna mora vsakokratnega predsednika zbornice«. Poudaril je, da si je treba »naliti čistega vina glede tega vprašanja«.

Tudi predsednik skupščine zdravniške zbornice Marko Bitenc je pred potrditvijo mandata Čebašek-Travnikovi izpostavil, da so uspešne volitve za predsednika zbornice Sloveniji dokazale, da zdravniki želijo imeti zbornico, jo ohraniti in krepiti njeno delovanje. »Samoregulacijo potrebujemo, da se trudimo zagotavljati najvišjo kakovostno zdravstveno obravnavno bolnikom. Verjamem, da smo zdravniki in zobozdravniki edini iskreni zagovorniki pacientovih pravic,« je poudaril Bitenc.

Kritično do odnosa aktualne politike do razmer v slovenskem zdravstvu pa je nastopil predsednik zdravniškega sindikata Fides Konrad Kuštrin. »Politika se kaže kot sovražnik zdravništva,« je dejal in spomnil, da vlada ni v treh mesecih naredila nobene poteze, da bi realizirali sporazum, ki so ga podpisali z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc. Izrazil je še željo po tako dobrem sodelovanju z vsemi zdravniškimi organizacijami, kot je bilo v zadnjih letih.

V drugem volilnem krogu, ki se je zaključil pred slabim mesecem, je Čebašek-Travnikova zbrala 2780 glasov, njen tekmec, dozdajšnji predsednik zbornice Andrej Možina pa 2694. Skupno število veljavnih glasovnic je bilo 5474. Drugi krog volitev predsednika zdravniške zbornice je bil potreben, ker nihče od petih kandidatov v prvem krogu 13. decembra ni prejel polovice podpore tistih, ki so glasovali. Sicer je šlo za ponovljene volitve, saj pomladanske, na katerih sta se za predsednika zbornice potegovala Možina in nekdanja predsednica zbornice Gordana Živčec Kalan, niso uspele zaradi nedoseženega kvoruma.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2017 ob 9:18 Naci gost

      10.000 EVROV - Si bo za svoje delo res zaslužila mesečno 10,000 evrov bruto, kot je zahtevala? Marsikdo toliko ne zasluži v celem letu, Je to moralno? PIšite, komentirajte!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.02.2017 ob 9:43 Bakot gost

      Naci, moralo najdeš pri delavcih ne pa pri elitnih poklicih.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.02.2017 ob 11:24 gost

      Tota bi se samo pogovarjala, kje pa je odgovornost?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.02.2017 ob 13:29 gost gost

      Vse čestitke g. dr. Čebaškovi ob prevzemu te težke in skorumpirane funkcije. Sigurno je s tem zdravniški eliti stopila na žulj. Da pa zna delati za male ljudi je pokazala že, ko je bila varuhinja čl. pravic. Še ena prekmurka, ki se je izkazala. Še enkrat čestitke in obilo uspehov, ne glede na to, da bo dobivala polena pod noge.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2017 ob 9:18 gost

        hahahaha stoupila na žulj.....zato je tan, ka se nika nede spremejnilo....od takšnih nemreš nikaj dobroga čakate! Prekmurka.....še ednouk hahaha ....Küčan je tudi Prekmurec pa od njega samo velki sredinec....no, lejpe plave očij prej ma!

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.02.2017 ob 14:58 lopatkovič gost

      Pokazala je vse svoje znanje kot varuhinja tako ,da dalje ne bi o njej .

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.02.2017 ob 17:12 gost gost

      Ka je lopatkovič? Ka bi ti mogla zrihtati, ka bi jo hvalo. Znanja ma pa gvušno več od tebe. Jes jih poznan dosta ka jin je uredila marsikaj tan, ge so bili spregledani. Pa nej meni. Tak ka ne boj samo eden od brezveznih štenkašov.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.02.2017 ob 20:24 trüga gost

      gost ; 13;29 @@@ Res si betežen nebi si poiskal pomoč dokler še ni prepozno ? To skorumpirano bando ne raztrga deset takšij bab kak je una nej pa še kaj drugega .To da je prekmurka ji ne bi pripisal ker je požrešna kak drumlin če veš kaj je to .Deset tisoč € plače pa una je zmejšana

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.02.2017 ob 20:29 janževec gost

      gost 17;12 ......... Kak pa te tij to vse znaš ?Če ti je kaj zrihtala te ne rivli na druge ker nisem od včeraj .Meni nikoli nišče nič ni riktal in mi ne bo ker sem in znam sam poskrbeti zase in družino tako da na žalost hvala za njeno pomoč .Seveda ,če ste imeli koristi je deležna čestitk .Za kaj se pa niso vsaj eden oglaso od tisti ki so imeli korist ?Samo ti si napisal o nekom . Ne vem kaj vam je enim res .

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.02.2017 ob 21:16 pišta gost

      Še dobro se ni vsedla v odlično plačan usnjen naslanjač že je je povedala koliko denarja hoče za svoje nedelo. Banda pokvarjena! Toliko nekateri v celem letu ne zaslužijo. Kaj ima baba 5X večji želodec kot navadni ljudje?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.02.2017 ob 21:19 rejveš gost

      pišta $$$ Ja tak je vijdiš .Eni zgoraj pa njoj čestitajo za lopovstvo za to pa se tak čejsala za prestol samo pejnezi so v pitanji .Una pa Musarova samo € € € .

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.02.2017 ob 9:25 gost gost

      V glavnon primitiven pa betežen prekmurski narod. Sran vas je lejko, ka tak grdo pišete, sicer pa od takših zarukancov nemreš drujgo čakati, primitivnost pa inteligenca sta jin španska vas. Samo naprej živite v svoji nevednosti, te te srečni. Pa še nekj, ne pisarite več bedarij, ka ste nepismeni. Pa takši bi radi krojili našo usodo, kama smo prišli.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.