https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zemljiški dolg, ki Časarja rešuje pred rubežem, je v lasti njegove žene

14.02.2017 ob 15:00  

Časarju je pred rubežem nepremičnin z zemljiškim pismom pomagala žena. Posodila naj bi mu kar pet milijonov evrov.


Potem ko je revizija Časarjevih spornih poslov ugotovila, da je nekdanji predsednik uprave Luke Koper Lendavčan Robert Časar oškodoval Luko koper, je Časar zavaroval svoje premoženje. Na nepremičnini v Portorožu in Lendavskih goricah, kjer ima vikend, je vpisal zemljiški dolg, s tem pa se izognil rubežu.

Vse od leta 2010, ko so Časarjevim nečistim poslom stopili na prste, se je ugibalo, kdo je lastnik zemliškega pisma, s katerim naj bi posojilodajalec Časarju posodil pet milijonov evrov.

Po pravnomočni sodbi morata Časar in nekdanji poslovnež Marjan Mikuž Luki zaradi spornih poslov z zemljišči na Orleški gmajni plačati 2,3 milijona evrov. To je bil razlog, da je piransko sodišče minulo jesen pozvalo imetnika zemljiškega pisma, naj se razkrije, poroča RTV SLO. Rok za razkritje se je iztekel pred dnevi, kar je imetnico pisma, Časarjevo ženo pozvalo, da se odzove, s čimer se je razkrila.

Foto: Časarjev vikend v Lendavskih goricah

Javnost pa se zdaj sprašuje, od kod Časarjevi ženi pet milijonov evrov, ki naj bi jih posodila možu, saj je preden je možu na begu sledila v Dominikansko republiko, delala kot uradnica na Komunali Koper. Luka Koper želi zemljiški dolg na Časarjevi nepremičnini sodno izbrisati, saj so v Luki prepričani, da je dolg izmišljen in je to le poteza, s katero želi Časar izigrati in oškodovati upnike.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2017 ob 17:16 gost gost

      Tou je niti nej tak grozno velki vikend, glede na pejneze. Marsišteri pomurski veljak, pa takši, ka si je kaj neupravičeno sposodo pa pridobo ma dosta vekšoga, malo poglente okoli. Ka pa te nedo preganjali, so preveč dobro zapisani?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.02.2017 ob 17:43 Marmur gost

      Kako pa veš, da je to edina stvar, ki si jo je pridobil z "nečednimi posli"? Med drugim je kar nekaj časa užival (zapravljal tiste "pejneze") v Dominikanski republiki. Seveda pa se strinjam, da bi morali preganjati tudi druge, ki so se okoristili z razno raznimi mahinacijami.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.02.2017 ob 13:13 Aus gost

      Kučan je naredil zakonodajo tako,da če bo kaki pos(r)lanec imel kako podjetje,bi lahko si še tistih 50procentov ki bi ga moral dat delavcu ali drugim humanitarnim organizacijam,lahko nakradejo zase.Ampak to je priložnostno leglo za druge podjetniške barabe ki sledijo tej nič vredni zakonodaji....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.