https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

V galeriji Robin razstava slik Ane Sluga

Murska Sobota, 19.02.2017 ob 8:00  

Včeraj se je v galeriji Robin v Murski Soboti odvila otvoritev razstave pod naslovom Slike iz tovarne, avtorice Ane Sluga.


Avtorica je serijo slik ustvarila leta 2016, med večmesečnim bivanjem v Leipzigu v Nemčiji, v enem izmed ateljejev kulturnega centra Spinnerei. Umetnica tematizira vpliv mogočne in nekoč uspešne tovarne, predilnice bombaža, ki so jo ob prelomu v 21. stoletje spremenili v galerijsko in umetniško kulturno središče.

Na mnogih njenih slikarskih delih se pojavljajo  specifični vizualni izseki iz okolja, kjer je ustvarjala – visoki stropi, postranski hodniki, tovorna dvigala, električne napeljave, traverze in podobno.  Tako skozi slike »živi« delavski duh predilnice iz časa 19. stoletja.Tematsko Ana Sluga v seriji slik Slike iz tovarne govori tudi o fenomenu razsvetljevanja ter njeni osebni izkušnji s predmeti, ki označujejo elektriko kot tako.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.