https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Svet Občine Križevci potrdil investicijsko naravnan proračun

24.02.2017 ob 11:30  

Proračun Občine Križevci za leto 2017 je s 3,1 milijonov EUR skrbno in v največji možni meri, investicijsko naravnan. Dobršen del proračunskih sredstev v višini 1,7 milijonov EUR je namenjenih za investicije, ki se bodo izvajale razpršeno po celotnem teritoriju občine. Občina se za izvedbo novih naložb nadeja tudi sredstev iz državnega in evropskega proračuna.

Svetniki občinskega sveta Občine Križevci so na 17. redni seji, ki je potekala 21. februarja, soglasno sprejeli proračun. Poleg nalog, ki jih občina mora zagotavljati in financirati, so predvidene številne nove naložbe. Med najpomembnejšimi projekti za tekoče leto,  je vsekakor izgradnja parka doživetij v Križevcih. V gozdu ob športnih igriščih in Matičnjaku (zraven hipodroma), se bo uredil rekreacijski park s športnimi, sprehajalnimi in zelenimi površinami. V parku bodo nameščene različne naprave za raztezanje in razgibavanje telesa. Za predmetno investicijo je občina že prejela sklep o sofinanciranju, saj je bil projekt ocenjen z visokim številom točk. V letu 2017 je predvideno tudi dokončanje drugega dela poti okrog Gajševskega jezera, občina z investicijo kandidira za evropska sredstva. Prav tako je predvideno, da se v letu 2017 obnovi pot Stopinje, za kar ima občina že izdelano projektno dokumentacijo.

V Bučečovcih se bo rekonstruirala cesta s hodnikom za pešce, asfaltirali se bodo odseki javnih poti v Borecih, Berkovskih Prelogih, Kokoričih, Iljaševcih in Stari Novi vasi, s sofinancerskimi sredstvi državnega proračuna se bo rekonstruirala cesta v Kokoričih.

Občina nadaljuje tudi z energetsko sanacijo večstanovanjske stavbe v Logarovcih, kjer se bo po menjavi stavbnega pohištva v lanskem letu, nadaljevalo z izolacijo fasade in podstrešja.

Foto: mojaobcina.si/krizevci

Občina pričakuje sofinancerska sredstva za obnovo kulturnih spomenikom lokalnega pomena, predvidena je obnova spomenikov v Vučji vasi in Iljaševcih. Proračunska sredstva so rezervirana tudi za investicijsko vlaganje v prostor kulturne dvorane.

Po lansko leto uspešno izvedeni prijavi na razpis Fundacije za šport, s katero je bilo izgrajeno košarkarsko igrišče pri osnovni šoli, občina tudi letos kandidira na razpisu za izgradnjo rokometnega in odbojkarskega igrišča.

Občina pa ne pozablja niti na področje kulture, športa in kmetijstva, saj so proračunska sredstva namenjena tudi društvom, ki so v občini zelo aktivna, in posredno skrbijo tudi za promocijo.

Še naprej so nagrajeni starši novorojenčkov, študenti, ki napredujejo v višji letnik ali uspešno zaključijo študij.

V Načrt razvojnih programov za prihodnja leta je uvrščenih še veliko investicij, ki se bodo ob zagotovitvi sredstev in podpori svetnikov, izvajale v prihodnjih letih. Zavedamo se, da je potreb občanov precej, vendar so proračunska sredstva omejena, in jih je zmeraj premalo.

Že osnutek proračuna občine Križevci, ki ga je pripravil župan mag. Branko Belec, so svetniki pozitivno sprejeli in ga pohvalili. V času javne razprave, je bilo na sejah delovnih teles podanih še nekaj predlogov, ki so bili v večji meri uvrščeni v proračun za leto 2017 ali pa v Načrt razvojnih programov za prihodnja leta. Dostop do gradiva v zvezi s proračunom je dostopen na spletni strani občine Križevci, v rubriki Seje občinskega sveta.

Tekst: Lidija Domanjko

 

 

 

 

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.