https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti razstava natečajnih del obnove mestnega središča

Murska Sobota, 25.02.2017 ob 7:00  

Včeraj so v murskosoboški Hranilnici prekmurskih dobrot odprli razstavo natečajnih elaboratov za prenovo mestnega središča mesta Murska Sobota. Prvonagrajeno natečajno delo je timsko delo ekipe strokovnjakov iz treh fakultet.

 

Da bo Murska Sobota bolj zelena ter prijazna meščanom in obiskovalcem

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije je skupaj z Mestno občino Murska Sobota pripravila in vodila javni natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve in izbiro izdelovalca projektne dokumentacije za prenovo mestnega središča mesta Murska Sobota. Prejeli so pet elaboratov. Natečajna dela vključujejo velik del tistega, kar so občani izpostavili na delavnicah, da si želijo.

Arhitekt Aleksander Ostan je kot predsednik spregovoril v imenu zbornice in opisal odločitve, ki jih je komisija sprejela za prejete natečajne elaborate.

Župan Aleksander Jevšek je izrazil zadovoljstvo, da se v mestno središče z novimi vsebinami in dogodki postopoma spet vrača življenje, ki bo kot je prepričan pripeljalo nazaj tudi trgovske in gostinske lokale. Z revitalizacijo mestnega jedra želijo Mursko Soboto narediti bolj zeleno, prijazno meščanom in obiskovalcem. Vodilo so bili občani, ki so na delavnicah izrazili željo po sobivanju z naravo ter da imajo v centru mesta pešci, kolesarji in mamice z otroki prednost pred avtomobili. 

Ukinitev prometa v središču mesta šele sčasoma

Darja Matjašec, docentka za krajinsko arhitekturo na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, po rodu Sobočanka, je kot soavtorica predstavila prvonagrajeno natečajno delo, ki je rezultat timskega dela ekipe strokovnjakov fakultete za arhitekturo, krajinsko arhitekturo in fakultete za oblikovanje.

Matjašečeva je med drugim poudarila, da ima Murska Sobota bogato arhitekturno in urbanistično dediščino, ki pa je bila na nek način pozabljena. Še posebej previdno so se lotili problematike Slovenske ulice, kjer so predvideli dvojni drevored s pridihom bulvarja. Ukinitev prometa naj bi bila postopna ter v skladu s potrebami in razvojem različnih dejavnosti. Proces umikanja avtomobilov iz središča mesta, bo kot pravi lahko trajal celo leta. Predviden je skupni prometni prostor (shared space), kjer bodo v prednosti pešci in kolesarji. Kakovostne nastavke za nadaljnji razvoj so pripravili tudi za prostor med Blagovnico in Kocljevo ulico, kjer je vsebina danes precej nedorečena.

Razstavo si lahko ogledate do 10. marca. Podate lahko tudi pritožbe oziroma pohvale. Predloge bodo po besedah Matjašečeve tudi preučili.  

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.