https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

FOTO: V Murski Soboti otroci uživali na zimskem judo campu

Murska Sobota, 27.2.2017  

V času zimskih počitnic 22., 23. in 24. februarja 2017 je v ŠRC Spartacusu, Pokrajinskem muzeju Murska Sobota in PIŠKU potekal Zimski judo camp v organizaciji Judo kluba Štorkljice Murska Sobota.


Na taboru so se otroci učil samostojnega preživljanja prostega časa, kjer so se motorično izpopolnjevali in se učili o zgodovini naših krajev. Rdeča nit športnega dela je bil judo, ter orientacija in ravnotežje. Pri vseh teh aktivnostih so otroci spoznavali svoje motorične spretnosti, ki so jih s pridnim delom nadgradili.

Obiskali so tudi Pokrajinsko in študijsko knjižnico v Murski Soboti, kjer so se učili iskanja literature, mlajši pa so se družili s pripovedkami in pravljicami.

V Pokrajinskem muzeju Murska Sobota so si ogledali del stalne razstave, ter vstopili v »cimprano ižo«. Za večino otrok je bilo to nekaj novega, saj je življenje danes povsem drugačno. Večina otrok je postavljala vprašanja, kar kaže na njihovo vedoželjnost. Pomembno pa je vedeti, kakšna je naša zgodovina, saj je tako lažje razumljiva prihodnost. Na koncu so se še igrali z igrami, ki so jih igrali nekoč, ter si naredili igro za v žep »brnkavco«.

Na campu so otroke učili in jim predstavili ločevanja odpadkov, ter se pogovarjali, kako zmanjšati količino proizvedenih odpadkov.

Na taboru je sodelovalo 18 otrok, za kar se pri Judu klubu Štorkljice Murska Sobota iskreno zahvaljujejo vsem, ki so se tega lepega dogodka udeležili. Prav tako se zahvaljujejo vsem, ki so jim omogočili izvedbo tega prijetnega in uspešnega dogodka.

Za izpeljavo so poskrbeli: Zoran Kos, Niko Jankovič in Darko Nemec.

Foto: Judo kluba Štorkljice Murska Sobota

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 



    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.