https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V soboški knjižnici o zdravilnem medu Manuka

02.03.2017 ob 9:00  

Trgovina Sončnica je v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti organizirala predavanje pod naslovom » Manuka med - hrana ali zdravilo?«, v katerem je gost Denis Ilič Šaurperl predstavil revolucionarni Manuka med novozelandskega izvora, s svojimi številnimi neverjetnimi zdravilnimi učinkovinami.


 

»Zdravje je samo  eno in narava je že skozi tisočletja vedno poskrbela za vse težave, vedno najde in ima rešitev,« je rek, ki nam odzvanja tako rekoč že dolgo v ušesih, pa mu vendarle, zdi se, včasih še ne prisluhnemo dovolj. Hrana in izdelki iz narave so v tem pogledu za mnoge samo hrana, a vendarle imajo lahko tako uničujočo, kot po drugi strani nekateri prav zdravilno moč, samo poseči je treba po ta pravih.

V trgovini Sončnica je že vrsto let na voljo zares širok asortima izdelkov ekološkega izvora, med njimi tudi revolucionaren najzdravilnejši med, pod imenom Manuka, katerega so predstavili na včerajšnjem zanimivem predavanju. Predavatelj Denis Ilič Šaurperl, ki je Manuko tudi pripeljal v Slovenijo, je opisal njegov izvor, posebne lastnosti, ki ga ločijo od navadnega medu, način uporabe in dolgo vrsto njegovih zdravilnih učinkovin.

V čem je Manuka med tako poseben?

Manuka med je znan po vsem svetu kot eno najbolj cenjenih naravnih živil. Izhaja iz Nove Zelandije, najbolj čistega okolja, ki je bogato porasel z grmi Manuka. Kot je povedal predavatelj, so že Maori trdili, da je njihov med drugačen od ostalih, kasneje pa so znanstveeniki potrdili njihove trditve, z odkritjem ključne sestavine metilglioksala,  ki je naravno pristen v medu, variira s svojo vsebnostjo od 20 mg/ kg medu, pa vse do 800 mg/kg medu. Je zelo učinkovit proti širokemu spektru bakterij. Deluje tako antibakterijsko, protimikrobno in protiglivično, kot naraven antibiotik pa istočasno spodbuja rast probiotikov včrevesju.

Širok spekter delovanja

Manuka med MGO, ki ga lahko uporabljamo interno in eksterno, s svojimi lastnostmi lahko dokazano pozdravi vrsto zdravstvenih tegob, kot tudi pomaga pri prebolevanju najhujših bolezni. Njegova interna uporaba zajema ustno higijeno (ustne bolezni), vnetje grla, obnosnih votlin (sinusitis), požiralnika in angin, izredno močno pa je učinkovit tudi pri prebavnih težavah, kot so želodčne razjede, reflux, gastritis, prebavne motnje in zgaga, zaprtosti, driskah, kandidi, prti boju z paraziti in še bi lahko naštevali.

Kot je bilo slišati na predavanju, je veliko primerov ozdravitve zares trdovratnih ekcemov (atopičnega dermatitisa), herpesa, aken, mikoz, ki jih ni moč pozdraviti z preostalimi zdravili. Manuka se lahko pohvali tudi z ozdravitvijo odprtih ran, vreznin, odrgnin, infekcijskih ran ter sindroma diabetične noge, ipd.

Posebnost medu je tudi v tem, da s svojim delovanjem odpre stene celic ter na ta način pa pomaga, da zdravila lažje prodrejo. Zavira tudi sposobnost preživetja rakavih celic, saj spodbuja samouničenje škodljivih celic.

Previdnost pri certifikatu

Na trgu Manuka medu obstaja veliko število proizvajalcev, vendar je zelo malo kvalitetnih in pristnih proizvodov. Proizvodnja medu na letni ravni znaša med 2000 in 3000 ton, prodanega pod Manuka pa je več kot 10000 ton, zato je treba vedeti  kako izbrati pravega. Predavatelj je pri tem opozoril na ozneke MGO in UMF, ki sta edini priznani znamki pristnega Manuka medu (MGO prodajajo tudi v trgovini Sončnica).

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.