https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Murskosoboški svetniki nasprotujejo nakupu Murskega vala: v primeru nakupa ovadba direktorja Ceropa?

Murska Sobota, 03.03.2017 ob 9:00  

Murskosoboški mestni svetniki so se včeraj sestali na tretji izredni seji, katere tema je bila nakup 60-odstotnega deleža v družbi Murski val d.o.o. s strani javnega podjetja Cerop. Po burni  razpravi so sprejeli več sklepov, v katerih ostro nasprotujejo nakupu. Še več: v primeru nakupa Murskega vala zahtevajo celo ovadbo direktorja Ceropa.

 

Župani želeli zaščititi enega od branikov identitete Pomurja?

Izredna seja je bila sklicana na pobudo svetniške skupine Modre liste Antona Štihca.  Mestni svetniki so razpravljali o nakupu deleža v družbi Murski val d.o.o. s strani javnega podjetja Cerop in o sklepu Sveta ustanoviteljic, ko je sprejel odločitev, da se opravijo predhodni postopki za morebiten nakup deleža v družbi Murski Val. Seznanili so se z razlogi za predhoden umik soglasja s strani Mestne občine Murska Sobota in sicer zaradi ugotovitve, da pogoji za nakup določeni s strani županov niso bili izpolnjeni in posledično omogočeno odgovorno ravnanje s finančnimi sredstvi Ceropa ter smotrno upravljanje radia Murski val.

Župan dr. Aleksander Jevšek je razpravo in predlagane sklepe predlagateljev izredne seje v celoti podprl. Poudaril je, da so župani, ki so glasovali za pričetek predhodnih postopkov, to naredili zato, ker so želeli zaščititi enega od branikov identitete Pomurja, zavedajoč se pomena, ki ga Murski val ima za Pomurje. Izrazil je tudi osebno željo, da bi radio Murski val ne glede na prihodne dogodke glede lastniške strukture, ostal takšen kot ga Pomurci poznajo in cenijo. O pomenu in poslušanosti Murskega vala pa so mestni svetniki imeli različna mnenja. 

Mestni svetniki so sprejeli tri sklepe, ki jih je predlagala Modra lista

Tako nakupu Murskega vala  nasprotujejo, župana Aleksandra Jevška pa pooblaščajo, da na morebitni skupščini Ceropa glasuje proti sklepu o nakupu. Preostale župane, ki so na seji sveta ustanoviteljic Ceropa glasovali za nakup Murskega vala, pa pozivajo, da pridobijo stališča svojih občinskih svetov in se nato ponovno odločijo na skupščini Ceropa.

Podprli tudi ostre predloge SMC

Podprli so tudi tri predloge sklepov, ki jih je predlagala svetniška skupina SMC. S prvim županu nalagajo, da v primeru nakupa Murskega vala ovadi direktorja Ceropa Franca Cipota za nevestno poslovanje, zlorabo pooblastil in oškodovanje lastnikov, župane, ki bodo za nakup Murskega vala dali soglasje, pa za zlorabo uradnega položaja in javnih sredstev. 

Mestni svet nalaga županu, da v primeru nakupa radijske postaje Murski val s strani Ceropa, začne postopke o spremembi odloka o odlaganju odpadkov tako, da bo mogoče mestni občini izbirati najugodnejše ponudnike za odlaganje odpadkov na trgu.

Mestni svet nalaga županu, da uporabi vse razpoložljive možnosti, da Cerop predvidena sredstva za nakup radijske postaje Murski val, uporabi za pocenitev odlaganja odpadkov za gospodinjstva. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2017 ob 9:32 šakal gost

      Ha, ha, lendavski svetniki so vam pokazali, kak se posluša župana. In kaj je že izjavila ena županja? Bližajo se volitve. Kupite si glasove za naš denar.

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.03.2017 ob 20:45 Stankec gost

        Lendavski svetniki ,tako smrdijoi po dreki ,ka jih več nemre očistiti nobena čistilna niti mehanska naprava...

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2017 ob 10:52 gost gost

      Na kunci do lendavski kimavci edijni za nakup, te pa naj lendavski župi küjpi tej radijo

      26 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.03.2017 ob 12:10 fifi gost

      če ma CEROP telko viška pejnez ka kupuvle se povprek pa je javna firma, to pomeni ka za komunalo plačuvlemo preveč pa bi mogli naši "svetniki" znižati prispeve, Cipota pa natirati - no za tou zagnje nema nišče đajc

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.03.2017 ob 13:37 gost

      pod anonimko je najležej žalit druge :) podpišite se frajeri pa te pišite takšne komentare, samo te pa iz kuče nete vupali...drugo je če so komentari primerni nej pa samo to pljuvanje...

      12 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.03.2017 ob 20:46 gost

      Prvič v tem mandatu sem opazil da se je župan Jevšek na mestnem svetu posipo s pepelom !(spoznal je da je tudi on samo človek)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.03.2017 ob 22:07 muros gost

      v avstriji bi jih ze 5 odpelali pa pijtali kelko se tala pod mizo. nasedlo zasebno ali dve naložbi rešiti z javnimi penezi. prvo cipot za njin pa vsi župani naj dajo svoje peneze pa premoženje za te radio če mislijo ka je tak dober županske odločitve v tej zadevi so privatne odločitve v proston časi. poden od podna,

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.03.2017 ob 14:39 gr gost

      Sedaj me zanima, kakšne korake bodo povzeli v Občinj Lendava župan in njegovj svetniki

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.03.2017 ob 15:18 kredibilec gost

      Župan velike korake, Stankec pa malo manjše. Za svetnike pa težko rečem. Kot zgleda bodo sledili Velikemu vodji. Če bo rekel da smo proti, bodo proti. Če bo rekel, da smo za, bodo za. Lendava je možganski unikum.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.03.2017 ob 10:00 STANKEC gost

        lENDAVSKI SVETNIKI SO LJUDJE KI NIMAJO MOŽGANOV IN SO PRAVI ČISTOKRVNI RITOLIZNIKI BALAŽEKU....

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.03.2017 ob 21:31 gost

      Pa čudno,da nimajo možganov,saj so nekateri visoko izobraženi, se pravi,da je za razmislit zakaj kimajo in pobirajo sejnine...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.