https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad slavila v gosteh

4.3.2017  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v četrtem krogu zelene skupine v 1. DOL za moške v gosteh premagali SIP Šempeter s 3:1 (21, 17, -22, 25).


Postava Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, Šmitran, Detela, Rojnik, Bogožalec, Drvarič, Kasnik, Ratkai in Gašparin.

Postava SIP Šempeter: Marovt, Robida, Oder, Pokeršnik, Majer, Vrhunc, Javornik, Boženk, Hirci in Hrastovec.

Odbojkarji Panvite Pomgrada so se iz Šempetra vrnili s pomembno zmago, s katero so ohranili prvo mesto v zeleni skupini in tako imajo pred najbližjim zasledovalcem Novomeško Krko točko prednosti in s tem bi se trenutno v četrtfinalu končnice izognili ACH Volleyju. S popolnoma drugačnimi skrbmi so se pred tekmo ukvarjali v domačem taboru, saj so bili Šempetrani pred tekmo štiri točke za predzadnjimi Ravenčani, nov poraz pa jih je še bolj oddaljil od mesta, ki zagotavlja dodatne kvalifikacije za obstanek v 1. DOL za moške.

Odbojkarji Panvite Pomgrada so na tekmo odšli odločno na servisu in bili ves čas v vodstvu, ki ga niso izpustili do konca niza. Drugi niz so bolje začeli domači odbojkarji Sip Šempetra, v katerem so vodili s 15:13, toda ob drugem tehničnem odmoru so za Panvito Pomgrad zaostajali že za točko. Panvita Pomgrad je nadaljevala s svojo igro in pred vstopom v končnico niza je že vodila za pet točk (16:21). Do konca niza so gostujoči odbojkarji Panvite Pomgrada domačinom dovolili, da so osvojili le še točko in Panvita Pomgrad je dobila tudi drugi niz.

Domači odbojkarji SIP Šempetra se še niso popolnoma sprijaznili s porazom. V tretjem nizu so bili oni tisti, ki so bili bolj zbrani v končnici in zmanjšali zaostanek v nizih na 2:1.

Foto: Arhiv Pomurec.com

V četrtem nizu so bolje začeli domači odbojkarji in na prvi tehnični odmor so odšli s prednostjo šestih točk (8:2), vmes so vodili že za 7 točk in izgledalo je, da bodo gledalci priča petemu nizu, na kar so se gostujoči odbojkarji Panvite Pomgrada začeli prebujati in na drugi tehnični odmor so odšli z zaostankom štirih točk (16:12). Odbojkarji Panvite Pomgrada se niso predali, pridno so dosegali točko po točki in zmanjševali zaostanek. V končnici četrtega niza so najprej izenačili, nato ubranili prvo zaključno žogo domačih, sami pa so v drugo bili uspešni in se veselili zmage in treh točk.

Sip Šempeter vs. Panvita Pomgrad 1:3
Niz 1  21:25
Niz 2  17:25
Niz 3  25:22
Niz 4  25:27

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Bogožalec 23, Rojnik 23, Detela 13, Flisar 6, Šmitran 4, Banič in Drvarič oba po 2.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.