https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Ljutomeru rdeči baloni opominjali na mednarodni dan redkih bolezni

Ljutomer, 04.03.2017 ob 14:40  

Z rdečimi baloni so se na vseslovenskem pohodu ob mednarodnem dnevu redkih bolezni danes ob 11. uri sprehodili tudi po mestnem jedru Ljutomera. Rdeči baloni so simbol upanja, ljubezni, predvsem pa sprejemanja sleherne drugačnosti.  


Glavni organizator dogodka je Zavod 13, nevladna organizacija, ki združuje otroke z redkimi boleznimi ter njihove svojce. Na današnjo soboto so v več krajih po Sloveniji organizirali pohode z rdečimi baloni – poleg Ljutomera, so se jim pridružili tudi v Mariboru, Novem mestu, Kopru, Ljubljani, Celju, Kranju in na Ptuju. Letos je kot soorganizator dogodka v Ljutomeru sodelovalo kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH.

Kot je pojasnila Petra Greiner, direktorica Zavoda 13 ter mama deklice s trisomijo 13 , so v zavodu za prepoznavni znak svojih pohodov izbrali rdeče balone, ker je "rdeča barva v osivelem dnevu tista svetla točka, ki govori o upanju".

Evropska organizacija za redke bolezni je sicer za mednarodni dan redkih bolezni razglasila 29. februar. 

Rdeči baloni za nas predstavljajo upanje in ljubezen in podajte nam roko, namreč še vedno menimo, da smo prav vsi prebivalci tega sveta posebni in vredni stati v prvih vrstah. Želimo vam pokazati, da prizadetost ni nujno omejenost, temveč vpliva le na našo percepcijo drugačnosti. Kamor pa spadamo prav vsi", še pravijo v Zavodu 13.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.