https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Otroci v soboški galeriji poustvarjajo umetniška dela Janeza Boljke

5.3.2017  

V sklopu razstave Janeza Boljke, ki je trenutno na voljo v Galeriji  Murska Sobota, je minulo soboto potekala ustvarjalna delavnica, na kateri so otroci poustvarjali like, ki so trenutno na ogled za obiskovalce.


V Galeriji v Murski Soboti konstantno potekajo skozi celoten mesec delavnice, ki se zmeraj nekako navezujejo na trenutno razstavo, ki je na voljo v galeriji. Trenutno je na voljo razstava Janeza Boljke, enega od vidnejših predstavnikov slovenske likovne umetnosti 20. Stoletja in slovenskega nadrealističnega kiparstva in sicer  Mala plastika iz stalne zbirke Galerije Božidar Jakac Kostanjevica na Krki, ki je na ogled vse do 8. marca, poudarek pa je predvsem na avtorjevi mali plastiki, kar gre v koncept uveljavljenega Trienale male plastike, ki ga je v preteklosti organizirala Galerija Murska Sobota.

Na trenutni delavnici so otroci razstavljena umetniška dela poustvarjali, s tem pa značaj zgodb prilagodili njihovi domišljiji. Trenutno so živalske like prikazovali na foliji. Vodja delavnice sta bila Matjaž Geder, dipl. lik. ped. , sicer pa likovni pedagog na OŠ II v Murski Soboti in Anita Škrlec, mlada umetnica, ki je ne dolgo nazaj diplomirala na Likovnen oddelku  Pef v Maribor.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.