https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V soboški knjižnici spregovorili o ohranitvi ravnovesja v telesu

Murska Sobota, 09.03.2017 ob 11:00  

V torek so v Soboški knjižnici za člane društva O3 in Društvo za osteoporozo spregovorili o tako imenovani Dino masaži, ki pomaga pri vrsto težavah s hrbtenico. Predaval je Tone Hladnik, ki že več kot let deluje v okviru različnih vej komplementarne medicine.

 

Tone Hladnik, sicer doktor komplementarne medicine, je v začetku predavanja osvetlil štiri faktorje, ki vplivajo na našo zdravo hrbtenico - fizični dejavniki, umski, psiha in prehranjevanje.

Vse štriri faktorje je posebej izpostavil, saj so krivi za tako imenovano neravnovesje v naši hrbtenici, ki posledično povzročajo tudi druge bolezni. Kot je pojasnil, so neravnovesja v naši hrbtenici zelo pogost pojav, vzroki pa lahko izhajajo že od poroda. Če je naše težišče, ki sicer leži tri prste pod popkom, premaknjeno, je telesna teža prenesena na eno stran, telo pa je napeto, med tem ko neenakomerno obremenjujemo telo, s tem pa krivimo hrbtenico. Po teoriji Yuemiho, ki jo je predstavil, je največji vzrok izgube ravnotežja telesa v kostno-vezivnem-mišičnem predelu kolkov, zaradi česar ena noga postane daljša od druge, vsemu temu pa nato sledi zategnjenost določenih mišic in podobno.

V nadaljevanju je obiskovalcem predstavil Dina masažo-imenovana tudi Yumeiho, katero je sicer ustanovil  japonski fizioterapevt dr. Masayuki  Saionji,  Njen Glavni cilj  je vzpostavitev telesa v ponovno v simetrijo in ravnovesje, saj nepravilna drža povzroča neravnotežje celotnega telesa, s tem povzroča bolečine v posameznih delih hrbtenice ter onemogoča  delovanje notranjih organov. To pa lahko privede do pojava mnogih težkih bolezni.

Kot je pojasnil, je terapija sestavljena iz treh metod, gnetenja, pritiskanja ter mehčanja kostno-sklepnih delov, katere se med seboj izmenjujejo ter pri zdravljenju dopolnjujejo. Sicer pa je Dina masaža namenjena vsem, ki imajo težave s hrbtenico, športnikom, vsem, ki imajo svoje  telo zaradi dela v prisilni drži, pa tudi za vse starejše, saj le ta dobrodejno vpliva na cirkulacijo.

Predavatelj je posebej poudaril tudi pomen zdrave prehrane, gibanja, sproščanja ter vedrega pogleda na življenje ter vsakodnevne težave, ki nas pri tem pestijo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.