https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Andrej Horvat razgalil svoje dosedanje delo

04.04.2011 ob 14:31  

Sodobna regionalna politika v okviru Zakona o Pomurju po mnenju Andreja Horvata že prinaša rezultate. V enem letu ustvarjenih 154 novih delovnih mest zaključenih 42 projektov. 

Na današnji novinarski konferenci je državni sekretar v kabinetu predsednika Vlade RS in vodja Projektne pisarne Vlade RS v Pomurju v letu 2010 dr. Andrej Horvat ob prvi obletnici izvajanja Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010 – 2015 predstavil dosežene rezultate. V letu 2010 so bila na podlagi Zakona razdeljena sredstva preko dveh javnih razpisov in treh javnih naročil, zagnani pa so bili številni projekti. Zakon, ki je nastal kot odgovor na težaven položaj, v katerem se je znašla regija, predstavlja poskus sodobnega regionalnega pristopa k reševanju težav v obliki območne razvojne politike. V letih 2011 in 2012 se načrtuje priprava dolgoročnih odločitev in oblikovanje izvedbenih struktur ter ukrepov, ki bodo regijo vodili v prihodnje. 

Milijoni se stekajo v Pomurje

Izvajanje Programa POMURJE 2015 se je začelo z objavo prvega javnega razpisa za spodbujanje začetnih investicij podjetij in ustvarjanje novih delovnih mest po zakonodaji o izvrševanju državnega proračuna. V okviru tega instrumenta sta bila v letu 2010 izvedena dva javna razpisa in razpisanih skupaj 8.460.000 EUR, za leti 2010 (5.420.000 EUR) in 2011 (3.040.000 EUR). Gre za nepovratna sredstva, ki so dodeljena kot državna pomoč. Po odstopih in prerazporeditvah do konca leta 2010 se izvaja 91 projektov začetnih investicij. Skupna vrednost investicij, ki bodo sofinancirane z nepovratnimi sredstvi znaša nekaj več kot 22 milijonov evrov, od tega je delež vrednosti nepovratnih sredstev skupaj 32% (nekaj več kot 7 milijonov evrov).

Na področju murskosoboške upravne enote se izvaja 50 projektov

S projekti, ki se izvajajo, bo ustvarjenih 387 delovnih mest. Na področju upravne enote Murska Sobota se izvaja 50 projektov v skupni vrednosti 12,7 milijonovo evrov, ki bodo sofinancirani s skupaj 4 milijoni evrov nepovratnih sredstev in bodo ustvarili 222 novih delovnih mest. Skupaj so bila v letu 2010 izplačana sredstva v višini nekaj več kot 3,5 milijona evrov.

Kot je dejal dr. Andrej Horvat, poročilo kaže nekaj dobrih in nekaj manj dobrih rezultatov, ki pa jih bodo v prihodnje z analizo in izvajanjem dodatnih ukrepov izboljšali, vsekakor pa ugotavlja, da je območna razvojna politika lahko dobra podlaga za kakovosten in trajen razvoj Slovenije in njenih regij.

Umaknili so ga v nepravem trenutku

Dr. Horvat je zaključil z oceno stanja in ugotovil, da so začasno zaustavljeni ravno projekti, s katerimi se želi v Pomurju prispevati k razvojnemu preboju v naslednjih letih. Do zastoja je prišlo zaradi priporočila Komisije za preprečevanje korupcije, da se ga začasno umakne iz vseh aktivnosti, ki zadevajo Zakon o Pomurju.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.