https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Gornjih Slavečih v mednarodni konkurenci avstrijski žagarji boljši od slovenskih

Gornji Slaveči, 19.03.2017 ob 11:00  

V Gornjih Slavečih je v soboto potekalo 2. Mednarodno tekmovanje v prežagovanju hloda z motorno žago. Udeležilo se ga je 48 žagarjev iz Slovenije in tudi iz tujine, največ iz sosednje Avstrije.

V lanskem letu je na Gornjih Slavečih potekalo 1. Mednarodno tekmovanje v prežagovanju hloda z motorno žago in že takrat so organizatorji izrazili željo, da bi tekmovanje postalo tradicionalno. Tako so se tudi to soboto na Gornjih Slavečih zbrali najboljši žagarji, da se pomerijo v štirih kategorijah: v prvi kategoriji so tekmovali z motorno žago do 4,1 KM, v drugi do 5,1 KM, v tretji do 7,1 KM, četrta kategorija je bila odprta kategorija. Tekmovalcem je pri tekmovanju bila obvezna zaščitna oprema. Čas prežaganega hloda z obeh strani se je meril z digitalnim merilcem.

V kategoriji do 4,1 KM je bilo prijavljenih 15 tekmovalcev, v kategoriji do 5,1 KM 17 tekmovalcev, v kategoriji do 7,1 KM 11 tekmovalcev in v odprti kategoriji 5 tekmovalcev. Organizatorji so ob tem dejali, da je veliko več prijavljenih tekmovalcev bilo iz Avstrije kot iz Slovenije, saj so v Avstriji tovrstna tekmovanja bolj razširjena in znana.

V prvi kategoriji je slavil Monschein Samuel pred drugo uvrščenim Gutmann Josefom in tretje uvrščenim Sukič Primožem. V drugi kategoriji je bil najboljši Krainer Johan pred Sukič Primožem in Gangl Mariom. V tretji kategoriji se je zmage veselil Gutmann Josef pred Krainer Johanom in Kickmaier Patrikom. V četrti kategoriji pa je konkurenco premagal Fink Fredy pred Kickmaier Patrickom in Neumeister Wernerjem. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2017 ob 11:43 Naci-žagar gost

      PRIMOŽ SUKIČ AVSTRIJEC? - Ideja o žagarskem tekmovanju se mi zdi zelo v redu. "Naši" niso bili najboljši,zato jih površno poročilo uredništva Pomurca sploh ne omenja z imeni in priimki. Kaj pa Primož Sukič? Primek je gorički. Pogrešam tudi Žagarico,ki bi žagarje morda navdihnila,da bi se bolj potrudili. Še drugi zapišite kaj, recimo kaj storiti za razmah takih tekmovanj po vaseh.Motorne žage so zdaj pri vsaki hiši in z njimi je moč narediti marsikaj, ne le podirati dreves.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2017 ob 18:12 gost

      Če bi prišlo vsaj malo občanov to pogledat,bi bilo tudi fajn,ker če pogledamo malo v Avstrijo je tam masa ljudi.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2017 ob 20:40 Naci+ gost

        NOGOMET IN NE DELO - Ne le, da je bilo malo slovenskih tekmovalcev, ampak tudi malo gledalcev. In - do nedelje, 19. marca, - samo dva zgornja komentarja. Nasproti temu pa so na nogometnih vaških tekmah našteli do 300 gledalcev. Kaj lahko iz tega "izvlečemo"?Raja ima rajši kruh in igre, ne pa kaj bolj potrebnega - poučnega, primer tekmovanje in pouk o motornih žagah. Potem pa ne presnečejo več pogoste nesreče.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.03.2017 ob 1:09 žaga gost

      Naci+ odlično povedano. Avstrijci nas itak šijejo povsod. Tudi naš les kupujejo za drobiž. Smo balkanci in bomo balkanci ostali.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. osbourne
      20.03.2017 ob 15:04 osbourne

      majo boljse motorke. tehnika je na nasi strani :-)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.03.2017 ob 23:07 žagar gost

      majo malo bole spredelane

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.