https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Za Meto Štuhec in Saro Heric zlati Cankarjevi priznanji

23.3.2017  

Meta Štuhec in Sara Heric sta na tekmovanju v znanju slovenščine osvojili zlato Cankarjevo priznanje, saj sta dokazali veliko znanja ter literarne ustvarjalnosti.


Na tekmovanju v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje so velik uspeh dosegle dijakinje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

V letu 2016 je minilo 400 let od smrti velikega angleškega dramatika W. Shakespeara in zato so letos tekmovalci poglobljeno brali Partljičeva, Shakespearova, Strniševa in Jančarjeva dramska besedila.

Foto: GFML

Na šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje se je prijavilo 46 dijakov iz obeh programov. Na regijsko tekmovanje se jih je uvrstilo 18. Bronasta priznanja je osvojilo 19 dijakov in dijakinj, srebrna pa 5 dijakinj. Na državno tekmovanje so se uvrstile Ana Žižek, Meta Štuhec, Eva Cimerman in Sara Heric. Meta Štuhec in Sara Heric sta tako na tekmovanju v osvojili zlato Cankarjevo priznanje.

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.