https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lara Jankovič zapela Lainščkovo Pesem o fantu

28.03.2017 ob 12:00  

Igralka in pevka Lara Jankovič predstavlja novo skladbo z naslovom Pesem o fantu. Avtor glasbe in aranžmaja je Ravi Shrestha, avtor besedila pa Feri Lainšček.


Skladba je bila posneta februarja 2017 v Attic studiu v Ljubljani. Sodelovali so še: kitarista Ravi Shrestha in Tilen Stepišnik ter glasbeni producent Krešimir Tomec. Za mix sta poskrbela Jure Matoz in Krešimir Tomec, za recording pa Krešimir Tomec, Jure Matoz in Blaž Celarec.

Skladba je nastala v okviru pevkinega koncertnega projekta z naslovom »Kako diši svoboda, kakšne barve je mir«, s katerim želi med ljudi ponesti svoja mirovniška sporočila. »To so pesmi o nesmislu vojn in razdvajanj, pesmi o pomenu sožitja in povezovanja ter o pomenu svobode in miru,« pravi Lara Jankovič, »Potrebujemo jih še posebej danes, v čudno razburkanih časih, ko pozabljamo, kako dragocen je mir. V teh časih, ko se sama v resnici počutim vedno bolj nesvobodno.«

Feri Lainšček

PESEM O FANTU

 

Ko zjutraj bo pesem že legla

med sence na robu spomina,

v kitari bo nekaj ostalo

in zunaj bo čudna tišina.

 

Na mizi bo mrtva resnica,

kaj vse so nam vzeli, kaj dali.

Krčmar bo zaspal brez računa,

le luzerji bodo ostali.

 

Odšel boš iz mojega mesta,

tja proti svetlobi na koncu.

Nekoč boš umrl za svobodo,

na trgu, ki dviga se k soncu. 

 

Živela bo pesem o fantu,

ki duše ni hotel prodati.

Po ulicah naših je hodil,

ostal je za zmeraj pred vrati.

 

Ko svet bo drugačen čez leta,

mi roža bo v prsih cvetela.

Takrat bom spet noro ljubila,

in zopet lahko bom verjela.

 

Verjela bom lepim besedam,  

verjela bom zjutraj tišini.

Verjela bom fantu s kitaro,

ki tiho bo šel med spomini.  

 

Skladbi lahko prisluhnete v posnetku:

 

 

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    31.03.2017 ob 11:33 gost

    Režimska umetnica.

    0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.