https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Minister Gašperšič na delovnem obisku v Pomurju

Veržej, 28.03.2017 ob 7:00  

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič se je v petek mudil na delovnem obisku v Pomurju, kjer se je srečal  z župani občin Lendava, Razkrižje, Veržej in Križevci.

 

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je ob obisku v Veržeju povedal, da so ob obisku vlade v predlanskem letu evidentiral nekaj projektov, ki so bili nujni in sedaj so prišli pogledat aktivnosti, ki se izvajajo na državnih cestah na področju Pomurja. Namen srečanja z župani pa je, da vidijo, kaj je potrebno v naslednjih letih še narediti.

Minister dr. Gašperšič je obisk v Pomurju najprej začel v Občini Razkrižje in kot je povedal se je "na Razkrižju začel pomemben projekt prenove ceste od Razkrižja do mejnega prehoda Gibina, katerega vrednost je podpisana na slaba 1,5 mio evra. Na odseku bodo dela sedaj intenzivno potekala, obnovili bodo tudi komunalno infrastrukturo, pločniki bodo do samega mejnega prehoda, dela pa bodo zaključena do konec letošnjega leta." Kot je dodal minister bo to velika pridobitev za sam kraj in tudi za Republiko Slovenijo, saj gre za območje mejnega prehoda ter spomnil, da so na območju občine v lanskem letu izvedena vzdrževalna dela v vrednosti preko 134 tisoč evrov.

 

V Veržeju si je minister skupaj z županom Občine Veržej Slavkom Petovarjem in županom Občine Križevci Brankom Belcem pogledal pričetek del na cesti med Veržejem in Križevci, kjer gre za preplastitev ceste v vrednosti 400.000 evrov.

Minister je omeni pomembni projekti, katerega projektna dokumentacija je že pripravljena, gre pa za obnovo ceste od samih Križevec proti Svetem Juriju, ki že dolgo čaka na njeno rekonstrukcijo. V tem letu so že začeli z odkupi zemljišč. "Projekt vključuje tudi izgradnjo pločnikov ter ukrepov za umirjanje prometa skozi naselja Ključarovci, Lukavci, Logarovci in Berkovci ter enostranske dvosmerne kolesarske poti. Osem kilometrski odsek v vrednosti 16 mio evrov bo izveden v dveh delih, podpisan je tudi sofinancerski sporazum z občino, kjer bo občina dala okrog 3 mio evrov. Dela na prvem odseku se bodo pričela  v drugem letu", je povedal minister dr. Gašperšič.

Ob obisku ministra je župan Občine Veržeja Branko Petovar povedal, da "je minister na ogledu številnih gradbišč v Pomurju in eno od teh je tudi med Veržejem in Križevci, kjer se izvaja rekonstrukcija cesta, ki je bila asfaltirana leta 1968 in je zelo potrebna sanacije, en del je bil sicer pred leti že saniran, sedaj se sanira drugi del. Želijo pa si, da pride do izgradnje kolesarske steze med Križevci in Veržejem, kjer so nekatera sredstva planirana v proračunih za leto 2018 in 2019. Računajo namreč, da bi v teh dveh letih uredili projektno dokumentacijo, država bi uredila odkup zemljišč, kar bi pomenilo celovito sanacijo ceste in velik plus pri turizmu.

"Opozoriti želimo na manjkajočo kolesarsko stezo med Veržejem in Dokležovjem, ki je ozko grlo za vse kolesarje in nevaren odsek, saj se na ozki cesti srečujejo tovornjaki, kolesarji in druga vozila", je dodal župan Občine Veržeja Branko Petovar.

Tudi župan Občine Križevci Branko Belec je povedal, "da je bila cesta med Križevci in Veržejem, saniran pred tremi leti, ampak en košček in to samo krpanje. Kot je že omenil Petovar je v planu, da se naredi kolesarska ali večnamenska pot, ki je potrebna zaradi turizma, gospodarstva in kmetijstva, ki potrebuje to vzporedno pot". Župan je še povedal, da želijo ministra opozoriti na cesto med Križevci in Berkovci, ki gre proti Svetemu Juriju, saj je to najslabša cesta v Pomurje in zavira razvoj v tistem delu občine.

V Lendavi se je minister dr. Gašperšič pred občino srečal z županom Občine Lendava Antonom Balažkom, sledil je odhod na teren, kjer sta si ogledala zaključek projekta preplastitve ceste med Lendavo in Petišovci.

Ob koncu delovnega obiska je sledilo srečanje ministra z župani občin Lendava, Razkrižje, Veržej, Križevci pri razglednem stolpu Vinariuma.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.